Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Gothenburg: Confront Israeli Annexation – Struggle for a Free Palestine

June 27 @ 2:00 pm - 3:00 pm

Saturday, 27 June
2:00 pm
Gothenburg, Sweden
Facebook: https://www.facebook.com/events/688167651745971/

– No to annexation
– No to “two-state solution”
– Yes to liberation, return and revolution

Join the international mobilization against the planned Israeli annexation of the West Bank and the Golan Heights! Take actions where you can, some examples: put up a banner or posters, take a selfie or a group photo, start a boycott campaign word of any company or institution that legitimizes and benefits from the occupation of Palarina? Let a hundred solidarity actions bloom!

Read our Palestinian and international comrades’ call here: https://samidoun.net/sweden/1-juli-upprop-till-konfrontation-med-israelisk-annektering-och-kamp-for-ett-fritt-palestina

**

– Nej till annektering
– Nej till “tvåstatslösning”
– Ja till befrielse, återvändo och revolution

Anslut dig till den internationella mobiliseringen mot den planerade israeliska annekteringen av Västbanken och Golanhöjderna! Genomför aktioner där du kan, några exempel: sätt upp en banderoll eller affischer, ta en selfie eller ett gruppfoto, inled en bojkottkampanj mot något av alla företag eller institutioner som legitimerar och drar nytta av ockupationen av Palestina, eller varför inte en bilkaravan i stan? Låt hundra solidaritetsaktioner blomma!

Läs våra palestinska och internationella kamraters upprop här: https://samidoun.net/sweden/1-juli-upprop-till-konfrontation-med-israelisk-annektering-och-kamp-for-ett-fritt-palestina

– Nej till annektering
Den israeliska regeringen med premiärminister Benjamin Netanyahu i spetsen vill den 1 juli förverkliga en decennier gammal del av det sionistiska bosättarkoloniala projektet i Palestina och Västasien, nämligen att annektera stora delar av palestinska Västbanken och de syriska Golanhöjderna. Även om annekteringen nu i dagarna verkar skjutas upp eller ändra form och innehåll, på grund av inre oenighet i den israeliska regeringen och att Israels största allierade, USA, bland annat har överrumplats av inhemska folkliga resningar, så är hotet inte avblåst. I verkligheten har Israel med olika politiska, ekonomiska och militära medel sakteligen redan annekterat delar av Västbanken och palestinier får regelbundet sina redan begränsade rättigheter kränkta, sina hem demolerade och sitt land beslagtaget. Dagligen tvångsförflyttas palestinier, och formaliseringen av Israels annektering riskerar enligt bedömningar att göra uppemot 300 000 palestinier till flyktingar. Med andra ord, Israels kontinuerligt pågående etniska rensning av palestinier riskerar att gå in i en ny intensifierad fas.

– Nej till “tvåstatslösning”
Som “lösning” på “situationen” i Palestina, det vill säga på en pågående och expanderande bosättarkolonial ockupation tillika apartheidregim, föreslår politiker, experter och aktivister en så kallad “tvåstatslösning”. Lösningen bygger på idén om två jämlika, demokratisk statsbildningar enligt 1967 års gränsdragningar som lever i fredligt grannskap. Sedan åtminstone 1993 pågår “Oslo-processen” för att nå en överenskommelse om bildandet av dessa två stater, och idén sträcker sig ännu längre tillbaka i tiden. Men efter snart 30 år av förhandlingar är det enda som har förändrats att Israels direkta och indirekta kontroll över Palestina har stärkts och den bosättarkoloniala apartheidregimen har normaliserats ännu mer i det internationella samfundet – Israel är en hörnsten i USA:s militäräventyr i Västasien och Nordafrika, samtidigt som EU är Israels största handelspartner. Samtidigt har den palestinska motståndsrörelsen, vars existens rent formellt stöds av internationellt överenskomna mänskliga rättigheter, angripits på alla håll och kanter, med kriminalisering, censur och andra former av repression. För att inte tala om att “tvåstatsillusionen” döljer en av “enstatsverklighetens” stora frågor: Alla palestinska flyktingars rätt till återvändo, även till områden i Palestina-48, nuvarande Israel.

– Ja till befrielse, återvändo och revolution
Motståndet mot annekteringen är och måste vara motståndet mot ockupationen, bosättarkolonialismen och apartheidregimen i Palestina – mot imperialismen, kolonialismen, sionismen och reaktionära regimer i regionen och världen över. Det innebär en kamp mot belägringen av och de återkommande militärmassakrerna mot friluftsfängelset känt som Gazaremsan. Det innebär en kamp för alla palestinska fångars frigivning och för ett slut på repression mot den palestinska befrielserörelsen internationellt. Det innebär en kamp för förverkligandet av alla palestinska flyktingars rätt till återvändo och rätt att leva i frihet och med värdighet om de flyr eller stannar. Det innebär en kamp för ett fritt, demokratiskt, sekulärt Palestina – från Jordanfloden till Medelhavet.

Tipsa oss om dina eller andras aktiviteter, så hjälper vi till att uppmärksamma dem!

Details

Date:
June 27
Time:
2:00 pm - 3:00 pm
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/688167651745971/