Wij vinden Elbit schuldig! #ElbitIsGuilty

Elbit is schuldig

Op 10 oktober zullen acht Palestine Action-activisten, bekend als de #ElbitEight, in de rechtbank staan tegenover het grootste Israëlische wapenbedrijf – dit is een kans om hun oorlogsmisdaden in de rechtbank aan de kaak te stellen en te bewijzen dat #ElbitIsGuilty.

English: https://www.palestineaction.org/elbitisguilty/

DE ZAAK

Op 10 oktober zullen acht Palestine Action-activisten, bekend als de #ElbitEight, terechtstaan ​​bij het Snaresbrook Crown Court. Dit wordt de grootste rechtszaak tegen #ShutElbitDown tot nu toe, en biedt een kans om Elbit voor de rechtbanken te ontmaskeren en te bewijzen dat #ElbitIsGuilty.

Het proces zal naar verwachting vijf weken duren en bevat beschuldigingen van inbraak, criminele schade en chantage, met betrekking tot acties tijdens de eerste zes maanden van Palestina Action. In deze periode hielpen de aangeklaagde activisten het directe actienetwerk aan te wakkeren. Met de steun van veel mensen hebben deze acties met succes een fabriek en hoofdkwartier van Israëls grootste wapenbedrijf, Elbit Systems, gesloten.

Elk geval van staatsrepressie waar we tot nu toe mee te maken hebben gehad, heeft één simpele reden. Palestine Action heeft de goede werking van een bedrijf dat op bloedvergieten is gebouwd, verstoord. Drones die dood en verderf zaaien, of kogels die lukraak door lichamen verslinden, het is allemaal geld in de zakken van de internationale wapenindustrie.

WIJ VINDEN ELBIT SCHULDIG!

Elbit Systems heeft een indrukwekkende internationale klantenkring en kan steunen op sommige van de meest gewelddadige regimes die betrokken zijn bij frequente mensenrechtenschendingen; Brazilië, India en de Filippijnen, om er maar een paar te noemen. Het grootste deel van de verkoop gaat echter naar Israël, aangezien het Israëls grootste wapenbedrijf is.

In Groot-Brittannië produceert Elbit voornamelijk de Hermes 450/900 en Watchkeeper UAV’s – die 85% van de Israëlische drone-vloot vormen. Het was de Hermes 450 die deze maand in Gaza werd gebruikt – ‘om het gras te maaien’, zoals Israëlische militaire functionarissen het noemen, en werd gebruikt in 2021, 2014 en eerder.

Duizenden uren ‘testen’ (in Elbits eigen woorden) van de Hermes 450 op Palestijnen, maar ook op Irakezen en Afghanen, hebben de Watchkeeper-drone mogelijk gemaakt – gebruikt door de Britse grensmacht en de Britse politie voor de bewaking en monitoring van respectievelijk migranten en burgers.

Naast drones vervaardigt het bedrijf ook grenscontroleapparatuur, chemische wapens, munitie – de lijst gaat maar door. De misdaden van Elbit Systems zijn talrijk, en op 10 oktober begint een langverwacht proces voor gerechtigheid met betrekking tot deze oorlogsmisdaden, ondersteund door Palestine Action en de Elbit Eight.

DE LANCERING VAN PALESTINE ACTION

De acties in de zaak vonden plaats in Elbit Ferranti (Oldham-fabriek), het hoofdkantoor van Elbit Londen (77 Kingsway) – die beide nu permanent gesloten zijn, evenals JLL, Instro Precision (Kent) en UAV Engines LTD (Shenstone). Deze acties waren in wezen de start van Palestine Action, het directe actienetwerk dat honderden mensen in Groot-Brittannië ertoe heeft aangezet om voor Palestina te worden gearresteerd, en heeft met succes een Israëlische wapenfabriek en hoofdkwartier gesloten – dit is de reden waarom ze worden geconfronteerd met repressie.

STEUN DE #ELBITEIGHT

“Tijdens twee jaar directe actie heeft Palestine Action de goede werking van een bedrijf dat op bloedvergieten is gebouwd, ernstig verstoord. Om deze reden worden we geconfronteerd met intense politieke repressie. Laat het bekend zijn dat we de aanklagers zijn, niet de beschuldigden, en dat we volledig van plan zijn om de vele oorlogsmisdaden van Elbit aan de kaak te stellen, in het bijzonder de rol van de Israëlische wapenmaatschappij in 74 jaar bezetting en onteigening van het Palestijnse volk. #ElbitIsGuilty, dat zijn wij niet.”

Iedereen die verontwaardigd is over de opmars van oorlogsvoering en vernietiging, die zich verzet tegen de repressie van activisten, en vooral degenen die achter de Palestijnse strijd voor leven staan, we vragen jullie steun tijdens het hele proces.

Meld je aan voor de juridische briefing van het Palestine Action Defense Committee op dinsdag 13 september.

VIJF ACTIES DIE JE KUNT DOEN

 1. KOM NAAR DE RECHTSZITTING
  Mobiliseer om de #ElbitEight tijdens de rechtszaak te steunen. Het proces begint maandag 10 oktober in het Londense Snaresbrook Crown Court en zal naar verwachting vijf weken duren. We zullen zowel binnen als buiten constant aanwezig zijn. Neem plaats als waarnemer bij het proces of sluit je aan bij andere supporters buiten de rechtbank.
 2. STUUR SOLIDARITEITSFOTO’S
  Deel een foto van jezelf met de volgende tekst:

  ‘I am _____ and I stand with Palestine Action. #ElbitIsGuilty’ You can fill in the blank with any self-identifier: your name, your occupation, or any other description. Some examples may be: “I am a teacher and I stand with Palestine Action. #ElbitIsGuilty” or “I am a youth organiser and I stand with Palestine Action. #ElbitIsGuilty”

  Plaats jouw foto’s op sociale media met de hashtags #ElbitEight, #ElbitIsGuilty en #ShutElbitDown. Houd er rekening mee dat we jouw afbeelding online of in print kunnen gebruiken.

 3. ONDERTEKEN DE OPEN BRIEF
  Allerlei soorten organisaties, en bekende personen, kunnen hun steun voor de #ElbitEight betuigen door onze open brief te ondertekenen. Verspreid de open brief onder relevante contacten.
 4. SOLIDARITEITSVERKLARINGEN
  Maak met jouw organisatie een solidariteitsverklaring ter ondersteuning van de #ElbitEight, het kan er ongeveer zo uitzien:

  ‘_____ stand in solidarity with Palestine Action’s #ElbitEight, who are going on trial October 10th against Israel’s largest arms manufacturer, Elbit Systems. We stand with you in the Palestinian struggle for life – #ElbitIsGuilty, #ShutElbitDown everywhere!’

  Stuur jullie solidariteitsverklaring naar info@palestineaction.org en publiceer ze via sociale media, nieuwsbrieven enz.

 5. ONDERNEEM ACTIE!
  Wie en waar je ook bent, we roepen je op om creatieve en geïnspireerde directe actie te ondernemen tegen Elbit Systems in solidariteit met de #ElbitEight. Of dit nu een sit-in, een banner drop of een fabrieks-bezetting is, toon je solidariteit, woede en vechtlust door de taal van directe actie.

  Voor iedereen buiten Groot-Brittannië die geïnteresseerd is in het ondernemen van spraakmakende actie (bijv. destructieve actie), neem contact op met info@palestineaction.org en we nemen veilig contact met jou op.

  Als je actie onderneemt, vergeet dan niet om een foto te nemen en deze op te sturen naar info@palestineaction.org

 

Blijf het verhaal volgen en deel het met #ElbitIsGuilty