Gaza onder aanval: Lang leve het Palestijnse verzet!


De Israëlische bezettingstroepen hebben opnieuw een militaire aanval ingezet tegen het Palestijnse volk in de Gazastrook. Deze agressie heeft tot nu toe het leven gekost aan 15 martelaren voor de Palestijnse zaak – waaronder een 5-jarig meisje en leider van de Palestijnse Islamitische Jihad-verzetsbeweging, Tayseer al-Jabari – en 140 gewonden. Samidoun Palestijnse Gevangenen Solidariteitsnetwerk dringt er bij iedereen en alle aanhangers van de Palestijnse zaak op aan om actie te ondernemen om Palestina, het Palestijnse volk en hun verzet tegen de zionistische aanval te verdedigen.

Deze aanval op Gaza gaat specifiek hand in hand met een reeks arrestatie-invallen en moorden op Palestijnen in heel bezet Palestina, en in het bijzonder de arrestatie van medeleider van de Palestijnse Islamitische Jihad-beweging, Bassam al-Saadi in Jenin, waarbij bezettingstroepen de 17-jarige Dirar al-Kafrini vermoordden. Al-Saadi werd geslagen tijdens de aanval en naar een ziekenhuis gebracht voordat de bezettingstroepen foto’s van zijn gewonde gezicht plaatsten.

De afgelopen dagen hebben Israëlische politici, analisten en zionistische media volop gespeculeerd, vooral omdat de nederzettingen rond Gaza onder een avondklok stonden, dat de reactie van het Palestijnse verzet het vermogen van de bezetting zou kunnen ondermijnen om Palestijnse leiders vrijelijk te arresteren en aan te vallen zonder gevolgen. Te midden van aanstaande Israëlische verkiezingen en interne politieke chaos onder zionistische krachten, geeft een aanval op Gaza de huidige premier Yair Lapid en oorlogsminister Benny Gantz de kans om te “campagne voeren” door middel van agressie tegen het Palestijnse volk.

De Israëlische bezetting noemt deze agressie een aanval op de Palestijnse Islamitische Jihad-beweging, maar in werkelijkheid is het een aanval op het hele Palestijnse volk – in Gaza, in heel bezet Palestina van de rivier tot aan de zee – en hun alomvattende verzet in alle vormen. Natuurlijk zijn de Palestijnse mensen in Gaza voor meer dan 70% vluchtelingen, die 75 jaar lang hun recht op terugkeer naar huis is ontzegd. Het Palestijnse volk en hun verzet zijn verenigd om deze aanval te confronteren en om te strijden voor hun bevrijding.

Samidoun Palestijnse Gevangenen Solidariteits Netwerk dringt bij alle vrienden en supporters van Palestina aan om samen op te staan ​​met het belegerde Gaza, het Palestijnse volk en hun verzet in heel bezet Palestina. Zowel thuis als in ballingschap en diaspora. Zoals de Masar Badil-verklaring aandrong: “We roepen iedereen op om onmiddellijk massa-acties, politieke en media-evenementen te organiseren op alle locaties in de diaspora en over de hele wereld om ons standvastige Palestijnse volk te verdedigen tegen de zionistische agressie en de voortdurende verscherping van de belegering van de Gazastrook.”

Het is duidelijk dat de Verenigde Staten, Canada, de landen van de Europese Unie, Groot-Brittannië en andere imperialistische machten volledig verantwoordelijk zijn voor de misdaden van de bezetting, door het te voorzien van de wapens die zijn gebruikt om deze moorden te plegen, en heeft het de aanhoudende Nakba die zich de afgelopen 75 jaar op het Palestijnse volk hebben gericht en het voorzien hebben van militaire, politieke, economische en diplomatieke steun. In plaats van de legitimiteit van het Palestijnse verzet te erkennen, richten deze imperialistische machten zich op de verzetsorganisaties met “terroristische aanduidingen” en repressie. Dit maakt het voor onze bewegingen dringender om collectief te verklaren: Verzet is geen terreur! Terwijl we de straat op gaan en mobiliseren om naast het Palestijnse volk en hun verzet te staan, dringen we er bij iedereen op aan om de volgende acties te ondernemen:

1. Mobiliseer acties, demonstraties en creatieve interventies – Ga de straat op om het Palestijnse volk en hun verzet te verdedigen! Zoals duidelijk werd tijdens de Unity Intifada/Seif al-Quds in mei 2021, is er een enorme steun voor het Palestijnse volk overal ter wereld, ook binnen de imperialistische machten.

Het is onze verantwoordelijkheid om op te treden en het onmogelijk te maken om hun steun aan de misdaden tegen het Palestijnse volk voort te zetten.

2. Bouw de boycot van Israël op – Dit is een kritiek moment om de campagne om het Israëlische regime op alle niveaus te isoleren, en te verzwakken, onder meer door boycotcampagnes die gericht zijn op de economische exploitatie door de bezetting van het Palestijnse land, de mensen en hulpbronnen, even als de boycott van internationale bedrijven, zoals HP en G4S, die profiteren van de voortgaande kolonisatie van Palestina.

3. Steun de standvastigheid van het Palestijnse volk – Deze agressie is een verlengstuk van de belegering van Gaza die al meer dan 15 jaar wordt opgelegd aan de zich verzettende en standvastige Gazastrook. Op dit moment is het belangrijk om op populair niveau economische en praktische steun te bieden om de standvastigheid van het Palestijnse volk te behouden bij het aanpakken van deze misdaden. Om bij te dragen aan Samidoun’s inzet ter ondersteuning van de gezondheidszorg voor kinderen in Gaza, doe een donatie op https://samidoun.net/gaza