Actiedag in Solidariteit met de Palestijnse Opstand en Algemene Staking: Dinsdag 18 mei

Actiedag in Solidariteit met de Palestijnse Opstand en Algemene Staking: Dinsdag 18 mei

Terwijl Israël doorgaat met het creëren van bloedbaden in Gaza, met aanvallen in Jeruzalem en met geweld in bezet Palestina, van de rivier tot aan de zee, hebben de Palestijnen opgeroepen tot een algemene staking!

Samidoun Palestijnse Gevangenen Solidariteitsnetwerk sluit zich aan bij de Palestijnse oproep voor acties en mobilisaties ter ondersteuning van de algemene staking in Palestina op dinsdag 18 mei en de escalatie van het verzet voor de bevrijding en terugkeer naar Palestina .

Deze oproep wordt ondersteund door de Palestijnse gevangenenbeweging en volksbewegingen, jeugdorganisaties, vakbonden en politieke partijen van de rivier tot aan de zee in bezet Palestina, en de verwachting is dat meer organisaties zich zullen aansluiten. Omdat Palestijnen verenigd zijn met de #PalestineStrike, roept Samidoun alle arbeidersbewegingen, vakbonden en syndicaten over de hele wereld op om de Palestijnse staking te steunen. Deel alsjeblieft je steunbetuigingen, acties en solidariteitsverklaringen met ons, zodat we deze op grote schaal kunnen publiceren.

Doe mee met de oproep tot actie!

#PalestineStrike van de rivier naar de zee!

 

Oproeptekst hieronder:

Actiedag in solidariteit met de Palestijnse opstand en algemene staking

Vanuit heel Palestina roepen we jullie op om deel te nemen aan onze algemene staking en actiedag op dinsdag 18 mei. Vanuit Jeruzalem en reikend tot in elk dorp, elke stad en elk vluchtelingenkamp in Palestina en aan onze grenzen met Libanon, Syrië en Jordanië, roepen we op tot steun om dit moment van ongekend volksverzet in stand te houden. Het Israëlische settler-koloniale regime en de militaire bezetting hebben ons verstikt en hebben de afgelopen 73 jaar geprobeerd alle mogelijkheden uit te bannen. Nu eisen we onze vrijheid – ter wille van de levens die van ons zijn afgenomen, voor de talloze gewonden, voor degenen wiens huizen zijn verwoest en voor de duizenden van onze mensen die willekeurig door de bezetting gevangen zijn gezet.

Terwijl Joodse Israëlische kolonistenbendes en de Israëlische staat een geweldscampagne tegen onze mensen in Sheikh Jarrah en Gaza voortzetten, zullen we onze volks-intifada voortzetten tot de bevrijding van onze landen en mensen.

Als Palestijnse jongeren nodigen we de hele internationale gemeenschap uit om bij te dragen aan onze algemene staking op 18 mei door acties te organiseren in jullie steden en gemeenschappen. We nodigen jullie uit om acties te houden buiten de Israëlische ambassades en consulaten in jullie regio, en nodigen jullie uit om elk gebaar of elke actie te ondernemen in solidariteit met onze voortdurende strijd.

We zullen blijven staken, organiseren en protesteren zolang de bezetting bestaat. Bevrijding ligt binnen ons bereik.