Kom in actie! #SaveSheikhJarrah en verdedig Jeruzalem: boycot Israël, steun Palestijns verzet!

Nu we de 73e gedenkdag van de Nakba naderen, de zionistische kolonisatie van Palestina en de gedwongen verdrijving van Palestijnen, gaat de Nakba door. Dit is overal in Palestina te zien, maar misschien wel het duidelijkst in het hart van Jeruzalem, de hoofdstad van Palestina: in Sheikh Jarrah en Silwan, waar Palestijnse families dreigen verdreven te worden uit hun huizen en van hun land door Israël, omdat ze weigeren hun leven op te geven voor racistisch zionistisch kolonialisme.

Palestijnen in Jeruzalem worden op meerdere niveaus aangevallen, omdat zij hun land, stad en identiteit al 73 jaar lang verdedigen tegen etnische zuivering en kolonialisme. Ze worden aangevallen door het ontnemen van hun identiteit en woonplaats – zelfs van hun geboorteplaats – zware repressie, inbeslagname van land en de sloop van huizen. Het zijn zionistische pogingen om de Palestijnse aanwezigheid en aard van de stad uit te wissen.

De afgelopen dagen raasden bendes kolonisten door Sheikh Jarrah, terwijl ze “Dood aan Arabieren” schreeuwden. Kolonisten vielen Palestijnen aan die het Ramadan vasten braken tijdens Iftar, bespoten hen met pepperspray en gooiden stenen. Het Israëlische leger werkte hand in hand met deze gewelddadige kolonisten en heeft bewoners aangevallen, stinkwater en traangas door de wijk gespoten, huizen binnengevallen, vrouwen, kinderen en ouderen aangevallen en tientallen Palestijnse jongeren gevangen genomen omdat zij hun eigen huis verdedigden.

In de wijk Silwan worden Palestijnen bedreigd met gewelddadige verdrijving uit hun huizen om plaats te maken voor een toeristische “Koning David” attractie om inkomsten te genereren voor het koloniale project. Gebouwd op de huizen en levens van de inheemse Palestijnse bevolking.

Palestijnen in Jeruzalem – en in heel Palestina en de diaspora – blijven standvastig en bewijzen dat organiseren en verzet de weg naar bevrijding is. We weten dat het verzet de aanvallen van het zionisme en het imperialisme zal verslaan, en onze acties over de hele wereld kunnen bijdragen aan het opbouwen van steun voor het Palestijnse volk en hun verzet in Jeruzalem, Gaza, in bezet Palestina en in ballingschap en diaspora.

Samidoun Palestijnse Gevangenen Solidariteitsnetwerk roept alle vrienden van Palestina over de hele wereld op om mee te doen aan de campagne #SaveSheikhJarrah. Boycot Israël, ga de straat op en onderneem actie, organiseer directe acties en spreek je uit om Jeruzalem te verdedigen, Palestina te verdedigen en het Palestijnse verzet en de bevrijding van Palestina van de rivier naar de zee te steunen!

Doe met ons mee in de Week van de Palestijnse Strijd van 15-22 mei! Escaleer het verzet en de acties ter ondersteuning van de Palestijnen die strijden tegen het meest ernstige, brute en dodelijke koloniale geweld in de frontlinies van de bevrijdingsstrijd.