Samidoun delegatie naar Libanon

Eind juli 2021 gaat een delegatie van Samidoun Palestijnse Gevangenen Solidariteitsnetwerk naar Libanon en de Palestijnse vluchtelingenkampen. De delegatie, aangekondigd op 8 juli, de 49ste herdenkingsdag van de moord op de Palestijnse schrijver, leider en revolutionair Ghassan Kanafani, bestaat uit activisten en organisatoren van Samidoun uit onder andere België, Spanje, Frankrijk, Nederland en Zweden.

“De missie van de delegatie is in de eerste plaats een uiting van politieke en culturele solidariteit en strijd, met als doel de realiteit van de Palestijnen in de vluchtelingenkampen van vandaag te benadrukken, en om te leren van en voort te bouwen op de geschiedenis van de Palestijnse verzetsbeweging en de Libanese nationale beweging.” – Mohammed Khatib, coördinator van Samidoun in Europa.

De delegatie zal fondsen afleveren die door internationale supporters zijn ingezameld voor de “People’s Ambulance” in Beddawi-kamp, in samenwerking met de Arab Palestinian Cultural Club. Ook zullen er ontmoetingen plaatsvinden met diverse Palestijnse en Libanese organisaties, instellingen en volks- en jeugdcentra in de kampen, evenals de nationale Campagne voor de bevrijding van Georges Abdallah en de Campagne om supporters van “Israël” in Libanon te boycotten.

De delegatie wordt zelf gefinancierd door Samidoun Network en de deelnemers. De delegatie wil echter ook ondersteuning bieden aan het opbouwen van organisaties en verschillende initiatieven in de Palestijnse vluchtelingenkampen en in heel Libanon, dat momenteel een extreme financiële crisis doormaakt, waarvan de grootste last op de meest onderdrukte en uitgebuitene rust.

Jouw bijdrage kan de delegatie helpen bij het ondersteunen van grassroots organizing in de Palestijnse vluchtelingenkampen, en om nieuwe initiatieven te lanceren voor het organiseren van de bevrijding van en terugkeer naar Palestina. Doneer hieronder om dit belangrijke initiatief te steunen.

Bedankt voor jullie solidariteit en steun!