Vrijheid voor Hadeel Shatara! Palestijnse onderwijzer ontvoerd door bezettingsleger 1 Juli 2024

Op maandag 1 juli werd Hadeel Shatara, Palestijnse onderwijzer en administrator van het graduate programma aan Birzeit Universiteit, door de bezettingsmacht opgepakt toen ze vanuit Jordanië terugkeerde naar Palestina bij de grensovergang Karameh. Ze wordt momenteel in incommunicado-detentie vastgehouden voor ondervraging, en haar familie en advocaat zijn niet op de hoogte gebracht van haar locatie. Wij laten onze stem horen en roepen: Vrijheid voor Hadeel Shatara en alle Palestijnse gevangenen nu!

De ontvoering van Hadeel Shatara is onderdeel van de systematische aanval op Palestijns onderwijs door het zionistische bezettingsregime. Ze sluit zich aan bij zes vrouwelijke studenten van de Birzeit Universiteit – Yara Abu Hashish, Layan Kayed, Shahd Owaida, Mona Abu Hussein en Wafa Nimr – en honderden Palestijnse mannelijke studenten – die door de bezetting gevangen zijn genomen. Studenten, vooral op de Westelijke Jordaanoever van bezet Palestina, zijn onderworpen aan massa-arrestaties, terwijl Palestijnse studentenpartijen als “illegale organisaties” worden bestempeld.

In Gaza is elke universiteit systematisch vernietigd door de bezettingsmacht als onderdeel van hun genocidale aanval op elk aspect van het Palestijnse leven en de Palestijnse samenleving. Bestuurders van universiteiten zijn doelwit geweest van moordpartijen en zijn samen met medeburgers, vooral gezondheidszorgwerkers, ontvoerd en onderworpen aan extreme vormen van marteling in de concentratiekampen voor Palestijnen uit Gaza, die door de bezettingsmacht worden beheerd.

Deze aanval op Hadeel Shatara en het Palestijnse onderwijs vindt plaats terwijl universiteitsstudenten over de hele wereld in opstand komen in een wereldwijde studentenintifada om de genocide het hoofd te bieden en zich te verzetten tegen het zionisme en het imperialisme. Over de hele wereld, en vooral in Europa en de Verenigde Staten – het hart van de imperialistische kern en de medesponsor van de genocide, leverancier van miljarden dollars aan bommen en wapens aan het zionistische regime – zijn studenten in elkaar geslagen en gearresteerd door de politie in een poging deze groeiende internationale beweging te onderdrukken, waarbij de bevrijding van Palestina centraal staat.

Wij dringen er bij iedereen op aan om vrijheid te eisen voor Hadeel Shatara, alle Palestijnse studenten en docenten – en alle ruim 10.000 Palestijnse gevangenen die in zionistische gevangenissen worden vastgehouden – en om de bevrijding van de gevangenen op te nemen in alle campagnes voor Palestijnse bevrijding en een einde aan de genocide. Wij benadrukken verder de urgentie van een volledige academische boycot van alle zionistische instellingen, die volledig medeplichtig zijn aan de grootschalige aanval op het Palestijnse onderwijs en de 76 jaar durende genocide tegen het Palestijnse volk als geheel.

Vrijheid voor Hadeel Shatara en alle Palestijnse gevangenen!
Verdedig het recht van de Palestijnen op onderwijs!
Vrijheid voor Palestina van de rivier tot aan de zee!

Blijf op de hoogte en volg Samidoun via Telegram