Sluit je aan bij het Amsterdamse studentenkamp voor Palestina!

Revolutionaire Eenheid en Samidoun Palestijnse Gevangenen Solidariteitsnetwerk staan volledig achter de studenten die vandaag een tentenkamp voor Palestina hebben opgezet in campus Roeterseiland, Amsterdam. Deze studenten staan aan de frontlinie van het verzet tegen de Israëlische genocide in Gaza en de Nederlandse medeplichtigheid. Ze volgen het voorbeeld van studenten in Palestina, de Verenigde Staten en diverse andere landen.

De Amsterdamse universiteiten UvA, VU en AUC hebben diverse banden met de genocidale apartheidsstaat en het is hoog tijd dat deze banden worden verbroken. De studenten zijn vastberaden en zullen niet stoppen totdat hun doelen zijn bereikt. Pogingen om het tentenkamp af te breken door de autoriteiten zullen worden beantwoord met verzet.

Revolutionaire Eenheid en Samidoun roepen alle studenten, jongeren en supporters van Palestina op zich aan te sluiten bij deze heldhaftige studenten. We sluiten ons aan bij de eisen en punten van eenheid van de studenten:

Eisen:

  1. Volledige medewerking met het WoB-verzoek en volledige openbaring van alle banden tussen onze universiteiten en hun banden met Israëlische instituten en bedrijven, en banden met bedrijven die profiteren van genocide, apartheid en de uitbuiting van Palestijnen en hun land.
  2. Boycot alle academische samenwerkingen met Israëlische instituten die medeplichtig zijn in genocide, apartheid en de uitbuiting van Palestijnen en hun land.
  3. Desinvesteer en beëindig alle contracten met Israëlische en internationale bedrijven die profiteren van genocide, apartheid en de uitbuiting van het Palestijnse volk en hun land.

Punten van Eenheid:

  • Eén democratisch Palestina van de rivier tot aan de zee;
  • Palestijnen hebben het recht op verzet, waaronder gewapend verzet;
  • De Palestijnse diaspora heeft een recht op terugkeer.

Stop de Israëlische genocide en elke vorm van medeplichtigheid daaraan!
Overwinning aan het Palestijnse volk en hun verzet!
Lang leve internationale solidariteit!

Volg deze accounts voor live updates:

Telegram: https://t.me/IntifadaUniversityNL
Instagram:Amsterdam.encampment; Students for Justice in Palestine Amsterdam; Workers For Palestine; Dutch Scholars for Palestine; AUFreePalestine; ROSA Radical Students


Hieronder het volledige statement van de studenten in Amsterdam:

🔻 ENCAMPMENT ACTION🔻 

Come to REC CAMPUS NOW to join us as we create a liberated zone, in solidarity with Gaza! All students, staff and humans are invited to join us NOW as we show UVA, VU and AUC that there is no business as usual when a genocide is unfolding. YOU DO NOT HAVE TO BE A STUDENT – all are welcome in our liberated university!

We will occupy and hold the line against any attempt to evict us. We need mass mobilisation, and lots of support! Join us as soon as possible, we plan to STAY. Bring tents, sleeping bags and pack your belongings with you. We need both campers and supporters day and night!

We expect repression, so we request our communities to stand by in solidarity with us. We cannot exist without your support.

P.S. PROTESTING STAFF AND LECTURERS WELCOME – Join the brave staff and faculty as they conduct a solidarity demo at 6 PM in support of Gaza and the student intifada.

Location: UvA Roeterseiland Campus, Amsterdam

Time: 12 PM onwards!

Free Palestine!