Filmvisning: Imprisoning a Generation

Vi i Samidoun Göteborg visar filmen Imprisoning a Generation – Documentary på Hagabion i samarbete med Emmaus Björkå!

Varje år fängslar Israel mellan ungefär 500 och 700 palestinska barn så unga som 12 år , och bara i år har ockupationsmakten redan fängslat 908 barn under 18 år. I skrivande stund sitter 5580 palestinier i de israeliska fångmyndigheternas fängelsen eller adminstrativa förvar, och av dessa är just nu 250 barn. Därutöver har Israels ockupationsstyrkor redan mördat 44 palestinska barn i år. Denna information har vi tillgång till tack vare det idoga arbetet från grupper som Addameer Prisoner Support & Human Rights AssociationDefense for Children International – PalestineInternational Solidarity Movement och Samidoun Palestinian Prisoner Solidarity Network i att uppmärksamma och stötta det palestinska folkets och inte minst de palestinska barnens kamp för befrielse från imperialistiskt bosättarkolonialt våld.

Dokumentären Imprisoning a Generation följer fyra unga palestinier, Motaz, Marwan, Nooran och Shadi, som har häktats och fängslats av den israeliska militärapparaten. Deras perspektiv, tillsammans med deras familjers röster, ger en inblick i de sammanvävda förtrycksstrukturer som sträcker sig långt bortom fängelsemurarna. Läs mer om filmen och kolla på en trailer här. Filmen är 50 minuter lång, är delvis textad på engelska och innehåller våldsamma scener.

Efteråt kommer det finnas chans att diskutera innehållet och hur vi kan organisera oss i solidaritet med palestinska fångar och den palestinska befrielsekampen. Dessutom kommer det finnas möjlighet att skriva brev till palestinier som sitter fängslade och även att bidra med solidaritetsfoton till kampanjer för olika palestinska fångars frigivning.

OBS! Kom i god tid! Sent insläpp kan inte garanteras. Kommer du istället för tidigt så kan du om du vill umgås med andra som väntar på att bli insläppta till filmen.

Datum: Torsdag 6:e december
Tid: 17:30
Plats: Hagabion (Linnégatan 21, Göteborg)
Kostnad: GRATIS!

Facebookeventet hittar du här.

INGA KOMMENTARER

Lämna en kommentar