Göteborg 8 juli: Vi glömmer aldrig Ghassan Kanafani! En eftermiddag med film och konst

Som del av Palestinska samordningsgruppen Göteborg är vi med och ordnar följande aktivitet:

Välkomna till en kultureftermiddag till minne av Ghassan Kanafani!

Tid: Lördag 8 juli 14:00
Plats: Syndikalistiskt Forum, Linnégatan 21, Göteborg (ingång under Hagabions trappa, ring på porttelefonen till höger om dörren).

För att uppmärksamma att 51 år har gått sedan ockupationsmakten Israels mord av Ghassan Kanafani bjuder vi in till en eftermiddag i revolutionens och kulturens tecken. Vi visar filmer om och från Palestina och vi ställer ut konst av internationella revolutionären och konstnären Marc Rudin (1945-2023) som verkade i Ghassans anda i befrielsens alla arenor.

8 juli 1972 sprängde israeliska underrättelsetjänsten Mossad en bilbomb på en gata i Beirut. I bilen satt Ghassan Kanafani och hans 17-åriga systerdotter Lamis. Båda omkom direkt.

Ghassan Kanafani var en palestinsk revolutionär befrielseledare, en framstående medlem i PFLP och en fack- och skönlitterär skribent. Förutom att vara en klar och tydlig röst för en progressiv och radikal kamp för Palestinas befrielse, som en kamp mot det imperialistiska världssystemet, den sionistiska rörelsen och reaktionära krafter i regionen, så stod Ghassan Kanafani för något som palestinier och förtryckta folk har vetat och utövat i alla tider: kulturen, människors hjärtan, sinnen och kreativa förmågor, är arenor och vapen i kampen för befrielse.

”Den palestinska frågan är inte enbart en fråga för palestinier, utan för varje revolutionär, var hen än befinner sig, som en fråga som hör till de exploaterade och förtryckta massorna i vår tid.” – Ghassan Kanafani

INGA KOMMENTARER

Lämna en kommentar