29 October, Den Haag: Freedom for Georges Abdallah!

  Tuesday, 29 October
  2:30 pm
  French embassy to the Netherlands
  Anna Paulownastraat 76
  Den Haag, the Netherlands
  Facebook: https://www.facebook.com/events/2325571137696145/

  On Tuesday, 29 October, Samidoun will demonstrate at the French embassy to the Netherlands for the release of Georges Ibrahim Abdallah. A Lebanese freedom fighter for Palestine, Georges Abdallah has been imprisoned in France for 35 years. Under French law, he has been eligible for release. However, he remains locked up to this day with interference from the US, the highest levels of the French govrernment and others.

  Op dinsdag 29 oktober demonstreert Samidoun Nederland bij de Franse ambassade voor de vrijlating van Georges Ibrahim Abdallah. Georges Abdallah is een Libanese vrijheidsstrijder voor Palestina. Hij zit al 35 gevangen in Frankrijk. Sinds 1999 moet hij volgens de Franse wet en rechters worden vrijgelaten. Onder druk van o.a. de VS en de Franse regering blijft hij echter opgesloten tot op de dag van vandaag.

  Georges Abdallah was betrokken bij het verzet tegen de Israëlische aanval op Libanon begin jaren tachtig. Daarna zette hij zijn verzet door in Europa, samen met Libanese, Palestijnse, Latijns-Amerikaanse en Europese kameraden. Uiteindelijk werd Georges in 1984 opgepakt vanwege het bezitten van valse papieren. Zijn proces staat sindsdien vol met fouten en mensenrechtenschendingen (zo bleek Georges’ advocaat een informant te zijn). Hoewel Georges al sinds 1999 in aanmerking komt voor vrijlating, en verschillende rechters dit hebben bevestigd, zit hij nog steeds gevangen.

  Georges Abdallah is tijdens zijn gevangenschap altijd blijven strijden. Zijn standvastigheid is de reden dat Hillary Clinton’s kantoor in 2013 reageerde op een rechtelijke uitspraak die Georges’ vrijlating bepleitte: “we hope French officials might find another [non-legal] basis to challenge the decision’s legality.”

  Inmiddels is Georges Abdallah een internationaal symbool van de revolutionaire bevrijdingsstrijd. Alle politieke gevangenen in Griekenland en de Filipijnen kennen Georges. In Libanon en Palestina scanderen duizenden mensen “vrijheid voor Georges Abdallah!”

  Op 29 oktober laten we onze stem en die van Georges horen bij de Franse ambassade in Den Haag. We zullen een statement maken richting de Franse vertegenwoordigers: vrijheid voor Georges Abdallah!

  Dinsdag 29 oktober, 14:30-15:30u
  Franse ambassade, Anna Paulownastraat 76, Den Haag
  — — — — — — — — — — — — — — — — —
  Wat kun jij doen voor Georges Abdallah?

  Sluit je op 29 oktober aan bij het protest voor de Franse ambassade in Den Haag. Daar roepen we de Franse vertegenwoordiging op om Georges Abdallah onmiddellijk vrij te laten.

  Contacteer de Franse ambassadeur en roep hen op Georges Abdallah vrij te laten. Telefoon ambassadeur in Den Haag: 070-3125800. Telefoon consulaat in Amsterdam: 020-5306969.

  Organiseer een evenement of briefschrijfavond ter ondersteuning van Georges. Dit kan op school, in de universiteit, met je vereniging of bij iemand thuis. Vermeldt op je brief: “Mr. Georges Ibrahim ABDALLAH, 2388/A221, CP de Lannemezan, 204 rue des Saligues, BP 70166, 65307 LANNEMEZAN, France.”

  Wil je meer informatie of samenwerken met Samidoun? We komen graag in contact! Stuur ons een bericht op Facebook of mail naar samidoun@protonmail.com