29 oktober, Rotterdam: Fedayin filmscreening

29 oktober 2021
19h30
AlQuds Shop
Vierambachtstraat 107
Rotterdam, NL
Facebook: https://www.facebook.com/events/4718127298221845/

Kom naar een gratis filmavond van Fedayin – De strijd van Georges Abdallah

Op 29 oktober organiseert Samidoun Palestijnse Politieke Gevangenen Solidariteitsnetwerk een filmavond over Georges Ibrahim Abdallah. Abdallah is een Libanese communist die al 37 jaar gevangen wordt gehouden in Frankrijk. Hij vocht in Libanon tegen de Israëlische invasie en werkte in Europa voor de Palestijnse bevrijdingsbeweging. En hoewel Abdallah sinds 1999 in aanmerking komt om vrijgelaten te worden, heeft bemoeienis van de Verenigde Staten er voor gezorgd dat hij nog steeds vastzit.

Georges Ibrahim Abdallah is in de gevangenis nooit gestopt met zijn politieke activiteiten. Via solidariteitsstatements, analyses, en gevangenisprotesten in solidariteit met Palestijnse politieke gevangenen, blijft Abdallah een voorbeeld van verzet voor Palestijnse, Arabische, en internationale radicalen. Daarom is oktober de Maand van Actie voor de vrijlating van Georges Abdallah.

Eén week voor deze filmavond is er op 22 oktober een protest bij de Franse ambassade in Den Haag voor de vrijlating van Georges Ibrahim Abdallah. Hou onze socials in de gaten voor meer informatie!