Campagne: Het Palestijnse Schaakforum

Campagne: Het Palestijnse Schaakforum || Support the Palestinian Chess Forum! || حملة دعم الملتقى الفلسطيني للشطرنج  || Kampagne: Palästinensisches Schachforum || Kampanj: Palestinska schackforumet 

 English   |   العربية   |  Français  |  Nederlands    |   Deutsch   |    Svenska

Campagne: Het Palestijnse Schaakforum

Als enige schaakclub in de Palestijnse vluchtelingenkampen in Libanon, is het “Palestijnse Schaakforum” in Shatila-kamp niet alleen een clubhuis, maar ook een gemeenschapscentrum. Er wordt schaakles gegeven aan jongeren en kinderen, er zijn leesgroepen, kunstworkshops, poëzieavonden, taalcursussen, aanvullende schoollessen, seminars en nog veel meer.

Het Palestijnse schaakforum erkent hun verantwoordelijkheid en gelooft in de noodzakelijke nationale en politieke rol van Palestijnse jongeren en kinderen in de vluchtelingenkampen. Dit blijkt uit hun schaaktoernooi, getiteld “De lancering van de Palestijnse revolutie”, en de culturele wedstrijd “Wie is Ghassan Kanafani?”.

Met de verslechterende economische omstandigheden en financiële crisis in Libanon in het algemeen, en in de Palestijnse vluchtelingenkampen in het bijzonder, worden de activiteiten van het Palestijnse Schaakforum in Shatila en de centrale rol die het speelt in het kamp bedreigd. Omdat het onze plicht is om onafhankelijke, grassroots- en volksinitiatieven in Palestijnse vluchtelingenkampen te steunen, roepen we jou op om het “Palestijnse Schaakforum” in Shatila te steunen en ervoor te zorgen dat zij hun werk voor de kinderen en voor het kamp voort kunnen zetten.

Hoe kun je dit steunen?

Samen kunnen we het centrum steunen met een simpele actie die veel teweeg brengt en een enorme impact heeft. Door te doneren via de link kunnen we bijdragen aan het voortbestaan ​​van het centrum:

https://afgj.salsalabs.org/samidoun-lebanon-donation/index.html

Waarom steunen we?

Onafhankelijke jeugdcentra in Palestijnse gemeenschappen in ons thuisland, Palestina, en in de diaspora, spelen een essentiële rol in het uitvoeren van noodzakelijke diensten voor onze mensen die door geen enkele staat of regering worden geboden. Daarom is het een belangrijke prioriteit om deze initiatieven, die nauw verweven zijn met onze gemeenschappen en belangrijke sociale programma’s uitvoeren, te ondersteunen en te versterken.

Onze bijdragen versterken de standvastigheid van onze mensen en bouwen de weg naar bevrijding en terugkeer.