29 October, Rotterdam: Film Screening of “Fedayin: Georges Abdallah’s Fight”

Friday, 29 October
7:30 pm
AlQuds Shop
Vierambachtstraat 107
Rotterdam, Netherlands
Facebook: https://www.facebook.com/events/4718127298221845/

Come to a free movie night of “Fedayin – Georges Abdallah’s Fight”

On October 29, Samidoun Palestinian Political Prisoners Solidarity Network organizes a movie night about Georges Ibrahim Abdallah. Abdallah is a Lebanese communist who has been held captive in France for 37 years. He fought in Lebanon against the Israeli invasion and worked in Europe for the Palestinian liberation movement. And although Abdallah has been eligible for release since 1999, US interference has left him in jail.

Georges Ibrahim Abdallah has never stopped his political activities in prison. Through statements of solidarity, analysis, and prison protests in solidarity with Palestinian political prisoners, Abdallah continues to be an example of resistance for Palestinian, Arab, and international radicals. Therefore, October is the Month of Action for the release of Georges Abdallah.

One week before this movie night, on October 22, there is a protest at the French embassy in The Hague for the release of Georges Ibrahim Abdallah. Keep an eye on our socials for more information!

Kom naar een gratis filmavond van Fedayin – De strijd van Georges Abdallah

Op 29 oktober organiseert Samidoun Palestijnse Politieke Gevangenen Solidariteitsnetwerk een filmavond over Georges Ibrahim Abdallah. Abdallah is een Libanese communist die al 37 jaar gevangen wordt gehouden in Frankrijk. Hij vocht in Libanon tegen de Israëlische invasie en werkte in Europa voor de Palestijnse bevrijdingsbeweging. En hoewel Abdallah sinds 1999 in aanmerking komt om vrijgelaten te worden, heeft bemoeienis van de Verenigde Staten er voor gezorgd dat hij nog steeds vastzit.

Georges Ibrahim Abdallah is in de gevangenis nooit gestopt met zijn politieke activiteiten. Via solidariteitsstatements, analyses, en gevangenisprotesten in solidariteit met Palestijnse politieke gevangenen, blijft Abdallah een voorbeeld van verzet voor Palestijnse, Arabische, en internationale radicalen. Daarom is oktober de Maand van Actie voor de vrijlating van Georges Abdallah.

Eén week voor deze filmavond is er op 22 oktober een protest bij de Franse ambassade in Den Haag voor de vrijlating van Georges Ibrahim Abdallah. Hou onze socials in de gaten voor meer informatie!