Samidoun stand in Rotterdam: solidariteit met Somaya Falah!


Op zaterdag 29 januari stond Samidoun Nederland met een stand op het Afrikaanderplein in Rotterdam.

Samidoun vroeg met de stand aandacht voor de campagne voor vrijlating van Ahmad Sa’adat, de door Israël gevangen Secretaris Generaal van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP).

Daarnaast deelde Samidoun activisten flyers uit met informatie over de de boycot van Israël en de huidige situatie in Palestina, specifiek rond de Palestijnse vrijheidsstrijd in Sheikh Jarrah en Silwan.

Ook werd de strijd van Palestijnse studentgevangenen belicht. Er waren posters voor vrijlating van de vorige week gearresteerde en ondervraagde Somaya Falah. Ze is veroordeeld tot huisarrest en mag 1,5 maand Haifa niet betreden en tot maart geen elektronische apparaten of internet gebruiken. Dit omdat zij contact heeft met Palestijnen in diaspora, specifiek voor haar rol in de Masar Badil, het Alternatieve Palestijnse Revolutionaire Pad. De criminalisering van contact tussen Palestijnen wordt door de bezetting vaak gebruikt om Palestijnse activisten, vooral in Palestina ‘48, te veroordelen.

Samidoun Nederland zal de komende maanden vaker stands voor Palestina organiseren. Stuur ons een berichtje als je mee wilt doen!