Actie tegen Israëlische diplomaat op de UvA 


Op 7 februari 2022 om 19:45 kwam Samidoun Nederland in actie op het Roeterseilandcomplex aan de Universiteit van Amsterdam.

SIB (Studievereniging Internationale Betrekkingen) had een event georganiseerd getiteld “Israel Foreign Policy” waarbij de Israëlische carrière diplomaat Karin Eliyahu-Pery was uitgenodigd. Op dit moment is Eliyahu-Pery Hoofd van Media & Publieke Relaties bij de Israëlische ambassade in Nederland.

Het is schandalig dat een onderwijsinstelling als de UvA een vertegenwoordiger van de Israëlische apartheidsstaat een platform biedt om hun eenzijdige perspectief te geven op hoe deze apartheidsstaat opereert.

Instagram will load in the frontend.

Daarnaast is het ontoelaatbaar dat studentenverenigingen en – organisaties diplomaten van de Israëlische bezetting uitnodigt. Er valt geen “constructieve discussie” met deze mensen te voeren terwijl zij doorgaan met de kolonisatie van Palestina. Daarom: boycot Israël!

Samidoun NL heeft daarom met vlaggen en leuzen ook duidelijk gemaakt dat dit soort evenementen niet zonder tegenkracht worden toegelaten. Hopelijk hebben de UvA en SIB hieruit een les kunnen trekken om dit nooit meer te doen.

Boycot Israël!

Vrijheid voor Palestina van de rivier tot aan de zee!