Succesvolle Fedayin screening in Amsterdam

Fedayin screening Amsterdam

Op dinsdag 22 februari organiseerde Samidoun Nederland een succesvolle screening van Fedayin – De Strijd van Georges Abdallah in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam.

De documentaire beschrijft het leven en de strijd van Georges Abdallah, een Libanese communist en vrijheidsstrijder voor Palestina. Hij zit nu al 38 jaar gevangen in Frankrijk voor, juist omdat hij nooit afstand heeft genomen van zijn revolutionaire visie en activiteiten.

Na afloop van de film was er een Q&A met de makers van de film, Collectif Vacarme(s) Films. Interessante onderwerpen kwamen aan bod, waaronder de lessen die we kunnen leren van Georges, het feit dat Georges onderdeel is van de Palestijnse bevrijdingsbeweging en dus de Palestijnse politieke gevangenen, en de noodzaak van verzet, ook al leidt het tot repressie, omdat verzet de enige weg naar bevrijding is. Ook schreven we naderhand solidariteitsberichten aan Georges.

Vrijheid voor Georges Abdallah! Vrijheid voor alle Palestijnse gevangenen!