Schandalige aanval: Franse minister wil Collectif Palestine Vaincra ontbinden!

Op donderdag 24 februari 2022 tweette de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin dat hij vraagt ​​om de officiële ontbinding van het Collectif Palestine Vaincra (“Palestine Will Win”). CPV is een Franse Palestijnse solidariteitsorganisatie en lid van het Samidoun Network.

Deze Franse aanval op Palestina, en de vrijheid van meningsuiting en vereniging, onthult de volledige minachting van de Franse staat voor de principes van “mensenrechten” en “democratie” die zij beweert te steunen. We roepen alle supporters Palestina op om actie te ondernemen om Collectif Palestine Vaincra en de Palestijnse bevrijdingsbeweging te verdedigen tegen de Franse staat. De Franse staat opereert met deze aanval volledig in alliantie met Israëlische oorlogsmisdaden, kolonialisme en apartheid.

Neem actie:

Organisaties: Onderteken de solidariteitsverklaring met Collectif Palestine Vaincra!

Individuen: Teken de petitie: Nee tegen de ontbinding van Collectif Palestine Vaincra!

De aanval tegen Collectif Palestine Vaincra komt na een reeks “ontbindingen” opgelegd door de Franse staat, waaronder van het Collectief tegen Islamofobie in Frankrijk (CCIF) en verschillende linkse en antiracistische organisatie. De Franse staat schaart deze organisaties onder dezelfde categorie als extreemrechtse organisaties. Minister Darmanin stelt dat Collectif Palestine Vaincra, en een andere Palestijnse solidariteitsgroep in Frankrijk, gecensureerd en gecriminaliseerd moeten worden omdat ze zich verzetten tegen imperialisme, kolonialisme en zionisme. Daarnaast vindt hij dat de opvatting dat moslims worden gediscrimineerd en racisme bestaat ook illegaal zou moeten zijn.

Wanneer een organisatie door de Franse staat wordt “ontbonden”, mag deze geen vergaderingen houden of evenementen organiseren. Materiaal met de naam en het logo van de groep is verboden, en leden en activisten die zich in naam van de groep blijven organiseren, kunnen worden beboet en zelfs gevangengezet. Dit is schaamteloze politieke repressie die wordt uitgevoerd door een imperialistische macht die beweert de mensenrechten te verdedigen terwijl ze deze met voeten treden.

Dit soort criminalisering weerspiegelt de voortdurende pogingen van de Franse staat om zijn misdaden van kolonialisme in de Arabische regio te verdoezelen. De Franse staat is medeplichtig aan Israëlische oorlogsmisdaden en wil daarom het zwijgen opleggen aan Palestijnse en Arabische solidariteitsorganisaties. Er zijn in Frankrijk meerdere pogingen gedaan om activisten strafrechtelijk te vervolgen voor het verspreiden van flyers waarin wordt opgeroepen tot de boycot van Israëlische goederen en voor deelname aan BDS-campagnes, waarvoor Frankrijk uiteindelijk werd veroordeeld door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

Deze repressie hangt ook samen met de opsluiting van Georges Abdallah, die al meer dan 37 jaar gevangen zit in Frankrijk. Collectif Palestine Vaincra is een van de leidende organisaties in de Franse en internationale campagne voor de bevrijding van Georges Abdallah. Het ontbindingsbevel tegen het Collectif is een poging om de groeiende beweging voor te censureren en te onderdrukken. Afgelopen oktober waren er meer dan 1500 bij het protest voor de poorten van de gevangenis waar Georges Abdallah wordt vastgehouden.

Binnenkort zijn er Franse presidentsverkiezingen en gisteren was het jaarlijkse diner van de zionistische lobbyorganisatie CRIF, dat werd bijgewoond door de Franse premier Jean Castex (Emmanuel Macro noest afzeggen vanwege de situatie in Oekraïne). Tijdens het diner verklaarde Castex dat “Jeruzalem de eeuwige hoofdstad van het Joodse volk is”, waarmee hij steun verleent aan de voortdurende Israëlische etnische zuivering van Palestijnen uit Jeruzalem. Het Collectif Palestine Vaincra lanceerde vorige maand #Palestine2022, een initiatief dat tot doel heeft Palestina bij de verkiezingscampagne te betrekken – en die Franse politici die de Israëlische apartheid steunen, zoals Darmanin en Macron, ter verantwoording roept. De ontbinding volgt niet alleen op een lastercampagne van extreemrechts Israël en zijn aanhangers, maar lijkt ook bedoeld om deze politici te beschermen tegen elke vorm van kritiek en ontmaskering vanwege hun banden met Israëlische apartheid.

Samidoun Palestijnse Gevangenen Solidariteitsnetwerk veroordeelt deze aanval in de krachtigste bewoordingen. De aanval komt bijna precies een jaar nadat de Israëlische oorlogsminister en oorlogsmisdadiger, Benny Gantz, Samidoun bestempelde als een “terroristische” organisatie, en vier maanden nadat hij hetzelfde label toepaste op zes prominente Palestijnse NGO’s. Deze en andere aanvallen in heel Europa – zoals de verdrijving van de Palestijnse schrijver Khaled Barakat uit Duitsland – weerspiegelen een wanhopige poging om de groeiende internationale beweging voor Palestina het zwijgen op te leggen.

Deze actie druist volledig in tegen de verplichtingen van Frankrijk onder internationaal recht, het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens en het Internationaal Verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten. Het is een schaamteloze aanval op de vrijheid van meningsuiting en vereniging en moet als zodanig worden aangepakt.

We staan ​​solidair met onze kameraden in Collectif Palestine Vaincra en we dringen er bij alle supporters van Palestina op aan om nu het Collectif te steunen. Dergelijke repressieve acties zullen nooit de Palestijnse strijd stoppen. Palestina zal winnen en Palestina zal vrij zijn – van de rivier tot aan de zee!

Neem actie:

  1. Individuen: teken de petitie ter ondersteuning van Collectif Palestine Vaincra! https://www.change.org/p/non-%C3%A0-la-dissolution-du-collectif-palestine-vaincra
  2. Organisaties: Onderteken de solidariteitsverklaring voor Collectif Palestine Vaincra: https://bit.ly/defendcpv
  3. Sta op tegen criminalisering van Palestijnse rechten in Frankrijk met een statement of actie! Stuur solidariteitsverklaringen naar collectifpalestinevaincra@gmail.com (en cc ons via samidoun@samidoun.net). Protesteer bij een Franse ambassade of consulaat in jouw regio. Hier kun je alle Franse ambassades vinden: https://www.embassy-worldwide.com/ land/frankrijk/
  4. Bel de Franse ambassade of consulaat en praat over de repressie tegen CPV! De Franse ambassade in Nederland is te bereiken via +31 70 312 58 00. Als je belt kun je het volgende zeggen: “Mijn naam is _____ en ik bel vanuit _____. Ik bel over de verklaring van de minister van Binnenlandse Zaken dat hij twee pro-Palestijnse organisaties zal ontbinden en verbieden. Dit is een schandalige aanval op de vrijheid van meningsuiting. Ik sta achter Palestina en het Collectif Palestine Vaincra, en Frankrijk zou deze aanvallen onmiddellijk moeten stoppen.”
  5. Maak een individuele- of groepsfoto of video met de campagneposter (hieronder), maak je eigen protestbord en deel het op social media! Tag ons op Facebook, Twitter of Instagram en gebruik de hashtag: #SolidaritéCollectifPalestineVaincra