29 januari, Rotterdam: Stand for Palestine – Vrijheid voor Ahmed Sa’adat!

Zaterdag 29 januari
12:00 – 16:00
Afrikaanderplein
Rotterdam
Info: https://www.instagram.com/p/CYwpLCSKKBZ/

Vrijheid voor Ahmed Sa’adat!
Vrijheid voor alle Palestijnse gevangenen!
Vrijheid voor Palestina, van de rivier tot aan de zee!

Ahmad Sa’adat is de gevangengenomen secretaris-generaal van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina, een leider van de Palestijnse nationale bevrijdingsbeweging en een symbool van internationaal links en revolutionaire bewegingen.

Vandaag, 15 januari 2022, markeert Samidoun de 20ste herdenking van het oordeel van Sa’adat door de Palestijnse Autoriteit, in de context van “veiligheidssamenwerking” met de Israëlische bezetting. Nadat Israëlische troepen hem op gewelddadige wijze hadden ontvoerd uit de Jericho-gevangenis van de PA, werd hij op 25 december 2008 veroordeeld tot 30 jaar in de Israëlische gevangenis, beschuldigd van het leiden van een verboden organisatie en van “opruiing”. De PFLP wordt, net als alle Palestijnse politieke partijen en verzetsorganisaties, door de Israëlische bezettingsautoriteiten bestempeld als een “verboden organisatie”.

Sa’adat is een leider in de Palestijnse gevangenenbeweging en de Palestijnse nationale bevrijdingsbeweging en een Palestijns, Arabisch en internationaal symbool van verzet tegen het zionisme, kapitalisme, racisme, apartheid en kolonisatie. Gericht op zijn politieke rol en heldere visie, blijft hij stil en ongebroken, ondanks de onderdrukking die hem en 4.650 mede-Palestijnse politieke gevangenen wordt opgelegd.

Kom ons bezoeken op Plein ’40-’45 zaterdag 22 en Afrikaanderplein zaterdag 29 want wij staan ​​voor Palestina!