Amin Abu Rashed langer in voorarrest: vrijheid voor Palestijnse politieke gevangene in Nederland!

Afgelopen dinsdag waren Samidoun NL aanwezig bij de solidariteitsdemonstratie van Palestijnse Gemeenschap NL voor Amin Abu Rashed. De demonstratie vond plaats tijdens Amin’s eerste pro-forma zitting voor de rechtbank Rotterdam. Onze leden spraken over Amin’s leven, ervaring met zionistische repressie en vooral zijn werk dat duizenden Palestijnse vluchtelingen voorziet van basisbehoeften en een waardig bestaan.

Zonder dat er enig bewijs naar voren is gebracht en ondanks Amin’s verslechterende gezondheidsituatie heeft de rechter Amin veroordeeld tot opsluiting tot de volgende zitting op 7 December.

Wij veroordelen dit besluit als een aanval op de Palestijnse beweging in Europa. Wij veroordelen iedere lasterlijke beschuldiging naar Amin die de zionisten naar voren brengen. Wij werken door aan de campagne en roepen iedereen op zich ook aan te sluiten.