Verklaring van studentenorganisaties in de Gazastrook over de studentenintifada in de Verenigde Staten

In de naam van God, de meest genadige, de meest barmhartige…

Wij, de studenten van Gaza, salueren de studenten van Columbia University, Yale University, New York University, Rutgers University, de University of Michigan en tientallen universiteiten in de Verenigde Staten die in solidariteit met Gaza in opstand komen en een einde willen maken aan de aan de zionistisch-Amerikaanse genocide tegen ons volk in Gaza. Terwijl we onder de bommen van de bezetting leven, ons verzetten tegen de nazi-genocide, rouwen om onze gemartelde collega’s en docenten, en getuige zijn van de vernietiging van onze universiteiten, verwelkomen we de voorbeelden van solidariteit door studenten die te maken krijgen met arrestaties, politiegeweld, schorsingen, ontruiming en uitzetting, om te eisen dat hun universiteiten een einde maken aan hun medeplichtigheid aan de zionistisch-Amerikaanse genocide en stoppen met het steunen van de bezetting en de oorlogsprofiteurs die deze bewapenen.

We hebben in de Verenigde Staten honderden studenten gearresteerde zien worden terwijl ze bezig waren hun universiteiten om te vormen tot ‘populaire universiteiten voor Gaza’. Studenten, docenten en personeel verstoren de activiteiten van universiteiten en maken duidelijk dat terwijl universiteiten in Gaza worden gebombardeerd, de universitaire activiteiten in de Verenigde Staten niet op een normale manier kunnen functioneren. Deze acties komen op het moment dat universiteitsbesturen samenwerken met leden van het Congres om gewetensvolle studentenactivisten en docenten in diskrediet te brengen, studenten uit te sluiten, evenementen te verbieden, studentenorganisaties zoals Students for Justice in Palestine te verbieden en activisten te veroordelen die zich inzetten om een ​​einde te maken aan de nazi-genocide. Tegelijkertijd investeren deze zelfde universiteiten in dezelfde bedrijven die profiteren van de voortdurende verkoop van wapens aan het zionistische regime om zijn genocidale offensief voort te zetten.

Onze studenten – en ons onderwijssysteem als geheel – in bezet Palestina worden onderworpen aan voortdurende genocidale agressie: onze universiteiten worden verwoest en gebombardeerd, onze studentenorganisaties worden verboden, en onze studentenleiders worden onderworpen aan marteling, moord en massale opsluiting. In Palestina en overal ter wereld is de studentenbeweging echter altijd een drijvende kracht geweest in de strijd voor bevrijding. Als we vandaag de dag video’s en beelden van Amerikaanse universiteiten zien, worden we herinnerd aan onze geschiedenis van studentenstrijd en aan de studentenopstanden van 1968, die het imperialisme van Vietnam tot Palestina uitdaagden en het gezicht van Europa en de Verenigde Staten opnieuw vormgaven. Nu, in 2024, loopt de studentenbeweging opnieuw voorop.

Vanuit hier in Gaza zien wij jullie en groeten wij jullie. Jullie acties en activisme zijn belangrijk, vooral in het hart van het imperium, in de Verenigde Staten. Nu leden van het Congres overeenkomen om 26 miljard dollar aan extra wapens te leveren om ons volk te bombarderen en de zionistisch-Amerikaanse genocide voort te zetten, ondernemen jullie zinvolle actie om de oorlogsmachine op campussen uit te schakelen. Het is duidelijk dat er een nieuwe generatie opstaat die het zionisme, racisme en genocide niet langer accepteert, en die Palestina en onze bevrijding van de rivier naar de zee steunt.

Jullie mondiale studentensolidariteit doorbreekt grenzen, en het is tijd om de Amerikaanse imperialistische oorlogsmachine kapot te maken. Van Gaza tot Columbia, tot Ann Arbor en Berkeley, onze handen zijn verenigd om een ​​einde te maken aan de nazi-genocide en onze collectieve bevrijding te verwezenlijken.

Secretariaat Studentenkaders

• ⁠Islamitisch Blok: Islamitische Verzetsbeweging
• Studenteneenheidsblok – Democratisch Front voor de Bevrijding van Palestina
• ⁠Unie van Studentenstrijdcomités – Arabisch Bevrijdingsfront
• Unie van Palestijnse Studentenstrijdcomités – Palestijns-Arabisch Front
• Islamitische Liga – Islamitische Jihad-beweging in Palestina
• Fatah Jeugd – Fatah-beweging
• Al-Initiatieve Studentenbijeenkomst – de Palestijnse Nationale Initiatiefbeweging
• Studentenactiefront – Volksfront voor de Bevrijding van Palestina
• Palestijnse Bevrijdingsjongeren – Palestina Bevrijdingsfront
• Al-Istiqlal Studentenblok – Palestijnse Democratische Unie Fida
• Studentenstrijdblok – Palestijns Volksstrijdfront
• Het Land- en Mensenblok – Volksfront (Algemeen Commando)
• Progressief Studentenvakbondsblok – Palestijnse Volkspartij