Protesteer tegen de komst van oorlogsmisdadiger Isaac Herzog naar Amsterdam!

Workers for Palestine en Samidoun Palestijnse Gevangenen Solidariteitsnetwerk roepen alle progressieve organisaties, sociale bewegingen en supporters van Palestina op om zondag 10 maart te protesteren tegen de komst van de president van de zionistische settler-koloniale apartheidsstaat, de oorlogsmisdadiger Isaac Herzog, naar Amsterdam voor de opening van het Nationaal Holocaustmuseum samen met koning Willem-Alexander, minister-president Rutte, de Oostenrijkse bondspresident Van der Bellen en de Duitse bondsraadvoorzitter Schwesig.

Workers for Palestine en Samidoun roepen alle vrienden van het Palestijnse volk op om zich aan te sluiten bij  georganiseerde demonstraties, en om zelf actie te ondernemen tegen dit bezoek van een oorlogsmisdadiger die het bloed van ruim 30.000 Palestijnen aan zijn handen heeft. Ook Willem-Alexander, Rutte, van der Bellen en Schwesig, hebben Palestijns bloed aan hun handen en steunen de Israëlische genocide met geld, wapens en woorden.

De opening van het Holocaustmuseum zou moeten gaan over de strijd tegen racisme en fascisme. Dat is het tegenovergestelde van moderne genocideplegers bij elkaar brengen om hun handen te wassen in onschuld. De zionistische staat misbruikt de holocaust om hun eigen Nazi-stijl misdaden tegen de Palestijnen te rechtvaardigen. Laat deze opening een moment zijn van massale solidariteit met het Palestijnse volk, dat niet alleen slachtoffer is van genocide, maar ook dapper strijd voor bevrijding, terugkeer en gerechtigheid.

Workers for Palestine en Samidoun doen een beroep op alle Palestijnse, Arabische, islamitische, joodse en christelijke organisaties om actief deel te nemen aan de demonstraties tegen de komst van Herzog en om hun stem te laten horen over de criminele genocide en bezetting van Palestina. We roepen alle sociale en progressieve beweging op, de alliantie van vrienden van het Palestijnse volk om de antifascistische en antizionistische acties te escaleren als onderdeel van de wereldwijde Intifada, en om Isaac Herzog uit Nederland te verbannen. Als er al plek is in dit land voor oorlogsmisdadigers, dan is dat in het Internationaal Gerechtshof in Den Haag.

Laten we ons aansluiten bij het Palestijnse volk en hun verzet in de strijd voor bevrijding van de rivier tot aan de zee, en het creëren van een democratisch Palestina, vrij van kolonialisme en racisme. Vrijheid voor Palestina, van de rivier tot aan de zee! Boycot Israël!

Openbare demonstratie georganiseerd door Erav Rav begint om 11:00 uur op zondag op Waterlooplein, Amsterdam. Volg hun sociale media voor meer informatie.