Fångkampen fortsätter trots stora hungerstrejkkampanjens slut

Den stora hungerstrejkkampanjen, Andra slaget om värdighet, är sedan några dagar avslutad, men de palestinska fångarnas kamp fortsätter. För att översätta ett citat från från fångarna själva i en artikel från våra kamrater i Samidoun Palestinian Prisoner Solidarity Network: ”Kampen är ännu inte över; den hårdaste fasen i denna kamp är att förverkliga det vi har kommit överens om.” Med detta hänvisar fångarna tydligt till de upprepade tillfällen då de israeliska fångmyndigheterna har ignorerat ingångna överenskommelser.

Kampen fortsätter även på väldigt personliga plan: Tre fångar, Hussam al-Ruzza, Mohammed Tabanja och Khaled Farraj fortsätter sina hungerstrejker sedan tidigare i mars. Alla tre hålls i administrativt förvar, ett frihetsberövande med rötter i det brittiska koloniala mandatet i Palestina som tillåter den israeliska ockupationsmakten att fängsla palestinier utan åtal eller bevis i upp till sex månader och därefter förnya fängslingen ett obegränsat antal gånger.

Den palestinska fångrörelsen, och hela befrielserörelsen, har länge haft ett avskaffande av administrativa förvar som ett av många krav och delmål i sin kamp. Gör som många anhängare av rättvisa och frihet världen över och anslut dig till de palestinska fångarnas krav!

Frihet åt alla palestinska fångar!
Frihet åt hela Palestina!

INGA KOMMENTARER

Lämna en kommentar