Göteborg 4 januari: Bokcirkel och film!

Hur ska vi förstå ockupationen av Palestina, och den palestinska befrielsekampen, som klasskamp? Hur ska vi första kampen för Palestinas befrielse som internationell revolutionär kamp mot förtryck, exploatering och rasism? Och hur hör det ihop med att länder som Sverige ställer sig bakom Israels pågående folkmord i Gaza, det senaste kapitlet i en över 75 år lång historia i Palestina av kolonialism, krig och ockupation, men också motstånd, solidaritet och befrielsekamp? Och inte minst, vilka är några av de organisationsteorier som har inspirerat och påverkat det palestinska motståndet?

Häng med när vi läser en grundläggande text, Strategi för Palestinas befrielse, sammanställd av Folkfronten för Palestinas befrielse (PFLP) vid dess grundande!

Vi bjuder även på filmvisning efter bokcirkeln klockan 19. Filmen vi visar är Fedayin: Georges Abdallahs kamp, en dokumentär om ingen annan än just politiske fången Georges Ibrahim Abdallah som sitter fängslad i Frankrike sedan 1984.

Torsdag 4 januari
Klockan 18
Linnégatan 21

Till denna träff läser vi till och med sidan 161, slutet på kapitlet Partiet och massorna.

Boken finns gratis som PDF på förlagets hemsida; vi kommer även att ha ett antal fysiska exemplar med till träffen för försäljning.

Boken finns på engelska här.

Och på arabiska.

Varmt välkomna! 🇵🇸

INGA KOMMENTARER

Lämna en kommentar