Masar Badil: Upprop till Handling mot Fördrivning i Naqab och Jerusalem

Detta översatta upprop publicerades först av Masar Badil – den Alternativa Revolutionära Palestinska Vägen – på deras hemsida.

Ända sedan kolonialismens stövlar först landade i det stulna palestinska landet och etableringen av det rasistiska sionistiska projektet 1948, har ockupationsarmén och dess kriminella institutioner bedrivit en systematisk politik av dödande, förstörelse och fördrivning mot vårt lands arabisk-palestinska folk. Konstruktionen av koloniala bosättningar, murar och fängelser fortsätter, likaså fördrivningens politik, vilket vi ser idag i ockuperade Naqab, Jerusalem, Masafer Yatta och på andra ställen. Dessa brott i våra städer, byar, läger och områden över hela vårt hemland Palestina, utgör en ny, våldsam utveckling av en kontinuerlig politik som fortsatt på daglig basis i över 73 år. Detta pågår under världens fulla uppsyn. Detta är fördrivningspolitik och krigsbrott med uppbackning från de imperialistiska och koloniala makterna som vill kontrollera all vår mark och deportera vårt hemlands rättmätiga ägare för att fängsla dem i gettofierade bälten av misär.

En av de viktigaste sionistiska institutionerna som sponsrar och finansierar denna koloniala politik, genom att tillgodose den med politisk täckmantel och mediastöd, som försöker rättfärdiga sionismens brott med “greenwashingkampanjer,” är Keren Kajemet (KKL.) KKL etablerades i Europa 1901 och deltog i etableringen av det rasistiska bosättarkoloniala projektet i Palestina, samt fördrivningen och tvångsförflyttningen av vårt palestinska folk under Nakban. Politiken och praktikerna som KKL har fortsatt sedan början av 1900-talet har inte förändrats eller utvecklats. KKL finansierar och orkestrerar fortfarande etnisk rensning i Palestina, ockupationen av marken och kontrollen av palestinska rikedomar och resurser. Dess påstådda “ägande” har uppgått i 13% av det palestinska landet.

De så-kallade “utvecklingsprojekten” som finansieras av Keren Kajemet i ockuperade Palestina under täckmantlarna “utveckling av Negev” och “skogsplantering runtom landet” är inget annat än en förrädisk fasad för kolonialism i Naqab och runtom ockuperade Palestina. KKL försöker stärka och föreviga den sionistiska ockupationen runtom Palestina, från floden till havet. Därmed uppmanar vi idag det palestinska folkets massor och alla Palestinas vänner, i Europa och över hela världen, att stå tillsammans med vårt folk i ockuperade Naqab och södra Palestina, i Jerusalem och hela ockuperade Palestina, och stötta deras ståndaktighet.

Vi uppmanar er att delta brett i demonstrationer utanför israeliska ambassader och konsulat, samt utanför KKL-högkvarter och kontor på lördag 22 januari, samt fredag och lördag 28 och 29 januari 2022.

Tillsammans måste vi stå upp för vårt ståndaktiga folk i Palestina och bygga broar för återvändo och befrielse. Låt oss bygga en kontinuerlig nationell kampanj mot den sionistiska rörelsen och dess rasistiska institutioner.

Palestinska Altnernativa Revolutionära Vägens Rörelse (Masar Badil)

INGA KOMMENTARER

Lämna en kommentar