Viktigt meddelande: Anmäl dig och boka hotell inför Masar Badil-konferensen – 30 oktober till 1 november i Madrid

Detta är en översättning av ett uttalande från Masar Badil.

Förberedande generalkommittén för Alternativa palestinska vägen (Masar Badil) fortsätter sina ansträngningar att organisera Masar Badil-konferensen i Madrid, Spanien, i slutet av oktober 2021. Konferenslokalen är bekräftad och den lokala förberedelsekommittén i Madrid ser fram emot att ta emot alla som kommer att delta!

I och med detta förnyar vi vårt upprop till bredast möjliga palestinska, arabiska och internationella deltagande. För att delta på konferensen och reserva din plats i dag, fyll i anmälningsformuläret. När din anmälan har mottagits och godkänts kommer konferensens organiseringsgrupp ge dig all information du behöver för att delta i hela arrangemanget.

Den förberedande generalkommittén manar alla, i synnerhet i Europa, till ett brett deltagande i den palestinska, arabiska och internationella folkliga demonstrationen för Palestina som kommer att äga rum på söndag 31 oktober 2021. Arbetet med konferensen kommer inledas på morgonen lördag 30 oktober och fortsätter ända fram till och med eftermiddagen måndag 1 november.

Den folkliga demonstrationen kommer att äga rum söndag 31 oktober för att bejaka det palestinska folkets förkastande av likvidationskonferensen i Madrid för 30 år sedan som därefter befästes av undertecknandet av Osloavtalet och grundandet av den så kallade Palestinska myndigheten. Demonstrationen fördömer också koloniseringen av Palestina, från floden till havet, genom att uppmärksamma 104 år sedan det ökande Balfourfördraget. Vi manar alla till att ansluta sig i demonstrationen och att delta i och organisera delegationer, ta med sig palestinska flaggor, plakat och banderoller för att enas under vår gemensamma paroll: Befrielse och återvändo är vår väg till ett befriat Palestina, från floden till havet!

Trots att alla svårigheter vi har utstått det gångna året, inte minst med avseende på coronapandemin, har vi genomfört alla nödvändiga logistiska steg och förberett dokumenten som kommer att presenteras på konferensen för att diskuteras, ändras och antas. Med tanke på alla pågående kriser runt om i världen och de fortsatta begränsningar i resande, rörelsefrihet och visumansökningar på grund av pandemin, kommer vi även erbjuda elektroniska plattformar för deltagande på avstånd. Vi kommer också att samarbeta med grupper i Palestina, arabregionen och på annat håll för att organisera lokala folkliga aktiviteter i samordning med Masar Badil-konferensen för att försäkra oss om största möjliga samordning och uppslutning.

Vi förnyar därför vår uppmaning att anmäla sig till konferens och för deltagare att förbereda sitt deltagande! Vi uppmuntrar er att boka era resor och vistelser på något av två nedanstående hotell för att vara i sällskap av andra deltagare på ett bekvämt avstånd från mötesplatserna:

Sercotel AB Rivas
Av. Francisco de Quevedo, 2, 28522 Rivas-Vaciamadrid, Madrid, Spanein
https://en.hotelabrivas.com

Holiday Inn Express Madrid – Rivas
Av. de la Técnica, 8, 28522 Rivas-Vaciamadrid, Madrid, Spanien
https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/madrid/tojrv/hoteldetail

Allmänt schema:

Lördag 30 oktober 2021
Diskussioner, ändringar och antagande av föreslagna dokument
Kultur- och konstfestival

Söndag 31 oktober 2021
Folklig demonstration för Palestina
Öppen diskussion med organisationerna och institutionerna som deltar i konferensen

Måndag 1 november 2021
Uttalande och presskonferensen om Masar Badils Madridkonferens

Än en gång: Anmäl dig till konferensen! Du kan också stödja arbetet genom att skänka en gåva.

INGA KOMMENTARER

Lämna en kommentar