5 May, Rotterdam: Collective #SaltWaterChallenge for Palestinian Hunger Strikers

Friday, 5 May
12:00 pm
Park Bij De Euromast
Rotterdam, Netherlands
Facebook: https://www.facebook.com/events/1355110621250317/

Calling all Rotterdammers to take the Salt Water Challenge! The Hague will participate as well, as well as a challenge at the Bevrijdingsfestival in Malieveld. Amsterdam will also be doing the Salt Water Challenge.

On 17 April, on Palestinian Prisoners’ Day, about 1700 prisoners in Israeli jails began a hunger strike to draw attention to the violation of their human rights by Israel. Marwan Barghouthi, an imprisoned Fateh leader, is a leader of the strike.

Barghouthi’s son launched the #SaltWaterChallenge in solidarity with the striking prisoners – you drink a glass of water with salt, what the prisoners consume to protect their lives during the strike.

Watch the call:
https://www.youtube.com/watch?v=Tc2YtS_qryM

Alle Rotterdammers graag verzamelen voor de Salt Water Challenge.

Den Haag doet ook mee. Ook daar is de challenge op het Bevrijdingsfestival (Malieveld).

Amsterdam doet de Salt Water Challenge op 6 mei. Info volgt nog.

Op 17 april, in Palestina ‘Prisoners Day’, begonnen zo’n 1700 gevangenen in Israelische detentie aan een hongerstaking om aandacht te vragen voor hun klachten over het schenden van (mensen-)rechten door Israël. Marwan Barghouti, een Fatah-leider die enkele mensenlevens aan gevangenisstraf moet uitzitten van Israel voor misdaden die niet bewezen zijn riep alle gevangenen in Israelische detentie op om mee te doen.

Barghouti’s zoon lanceerde op 26 april de #SaltWaterChallenge om de solidariteit met de hongerstakende gevangenen te betonen. De challenge komt erop neer dat je een glas water met zout drinkt, hetzelfde als wat de gevangenen nemen. Veel mensen namen de challenge al aan.

Aarab Barghouti’s oproep:
https://youtu.be/Tc2YtS_qryM

Zoek op #SaltWaterChallenge om meer filmpjes te zien.

Wij Rotterdammers gaan dit ook doen. Met z’n allen tegelijk. Op 5 mei (Bevrijdingsdag) delen we om 12:30 in het Park bij de Euromast een gezellige gemeenschappelijke ‘lunch’ met een bekertje zout water. Alles wordt geregeld dus je hoeft alleen maar te komen. Neem gerust al je vrienden en vriendinnen mee.

De challenge wordt gefilmd en online gezet met een uitdaging aan onze all time rivalen: de Amsterdammers 🙂

Informatie over tijd en exacte plaats volgt. Meld je aan voor dit event en je krijgt vanzelf een update.