12 October, Uppsala: Palestinian Children in Israeli Prisons

Thursday, 12 October
7:00 pm
SIU – Samarbetsorganisationen för Invandrarföreningar i Uppsala
Skolgatan 18, 75316 Uppsala, Sweden
Facebook: https://www.facebook.com/events/134133113980588/

At least 700 children a year are detained by Israeli military.

Come to listen to the lawyer and journalist Ivan Karakashian from Ramallah in the West Bank of occupied Palestine.

He works for Defense for Children International – Palestine, which acts to protect and legally defend Palestinian children detained in Israeli military prisons. The organization also monitors the rights and protection of children regarding the treatment of minors by the Palestinian Authority.

They also provide legal support to families whose children have been detained or abused.

Organizer: Palestinska Folkets Förening i Uppsala

**

العربي بالأسفل
PALESTINSKA BARN I ISRAELISKA FÄNGELSER
-INGET SÄTT ATT BEHANDLA ETT BARN PÅ!

Israeliska barn sätts inte i fängelse, men det sker med palestinska barn. Minst 700 barn per år fängslas av israelisk militär.

Välkommen att lyssna på juristen/journalisten Ivan Karakashian från Ramallah, Västbanken.
Han arbetar för Defense for Children International Palestine, som försöker skydda och juridiskt försvara palestinska barn som fängslas och sätts i israeliska militära fängelser. Organisationen bevakar också barns rätt och skydd vad gäller palestinska myndighetens behandling av minderåriga.

De ger också juridiskt stöd till familjer där barnen misshandlats eller beskjutits.

Alla intresserade är välkomn
Torsdag 12 oktober 19.00

Lokal: SIU – Skolgatan 18
Arrangör: Palestinska Folkets Förening i Uppsala.

Information:
FAKTA
Ivan Karakashian är jurist och samordnare för påverkansarbetet inom Defense for Children International – Palestine (DCIP). Han har 15 års erfarenhet av rapportering om Mellanöstern och Nordafrika.

Defense for Children International – Palestine (DCIP) ger direkt och gratis rättshjälp till palestinska minderåriga i det israeliska militärdomstolssystemet och det palestinska ungdomsrättssystemet och arbetar för att begränsa fängelsestraff för minderåriga. DCIP avslöjar grava kränkningar av de mänskliga rättigheterna, inklusive tortyr och annan grym, omänsklig eller förnedrande behandling eller bestraffning, mot palestinska minderåriga under det israeliska militärdomstolssystemet och det palestinska ungdomsrättsliga systemet och håller förövarna ansvariga. DCIP arbetar för politiska förändringar som ska öka skyddet för palestinska minderåriga.

DCIP tillhör den globala rörelsen Defense for Children International, där varje sektion är autonom i sin programmering och finansiering. Organisationen har medlemskap i det palestinska mänskliga rättighetsorganisationsrådet. DCIP är den enda lokala barnrättsliga icke-statliga organisationen i Palestina, som är avsedd att försvara och främja barns rättigheter som bor på Västbanken, inklusive Östra Jerusalem och Gazaremsan. DCIP tillhandahåller gratis rättshjälp till palestinska barn.

DCIP är ledande övervaknings- och rapporteringsorganisation för barn i israelisk militär fängelse i UNICEF-ledda arbetsgruppen för grova kränkningar mot palestinska barn, en FN-insats för att stärka övervaknings- och rapporteringsverksamheten i samband med grava överträdelser mot barn som ingår i säkerhetsrådet resolution 1612. UNICEF använder DCIPs uppgifter då man informerar FN: s generalsekreterare årligen om barn i väpnade konflikter.
Ivan Karakashian, jurist/journalist
från palestinska Defense for

العنوان : Skolgatan18
وذالك يوم الخميس الموافق 12-10-2017 في تمام الساعه السابعه مساءا ..
جمعيه الشعب الفلسطيني – اوبسالا