24 January, Amsterdam: The Case of Palestinian Child Prisoners #FreeAhedTamimi

Wednesday, 24 January
7:00 pm
De Verrekijker
De Boelelaan 1085
Amsterdam, Netherlands
Facebook: https://www.facebook.com/events/180883839175791/

[English Below]

De Israëlische behandeling van Palestijnse kinderen in hun gevangenissen is een langstaande juridische praktijk en slechts een symptoom van de systematische Israëlische onderdrukking van de Palestijnse bevolking. Deze ´staat´ heeft per eind augustus 2017 meer dan 400 Palestijnse kinderen vastgezet in de Ofer en Megiddo gevangenissen, aldus de directeur van de Palestijnse Commissie voor Politieke Gevangenen, Issa Qaraqe.

De 16-jarige heldin Ahed Tamimi is geen uitzondering. Zij wordt al sinds december 2017 vastgehouden nadat zij, op het erf van haar ouders in haar geboortedorp Nabi Saleh, zich dapper heeft verzet tegen een Israëlische soldaat ondanks het feit dat dezelfde bezettingsmacht eerder haar neef Mohammad Tamimi zwaar heeft verwond met een rubberen kogel. Wil jij ook rechtvaardigheid voor Ahed Tamimi? Vraag je je af hoe het kan dat Israël meer dan 400 kinderen in hun gevangenissen heeft opgesloten, praktisch vrij van internationale kritiek? Waarom Palestijnse kinderen hun leven kwijtraken wegens het gooien van een steen? Waarom zij onder dwang bekentenissen tekenen in een taal die zij niet begrijpen?

SRP nodigt jullie uit dan 24 januari om 19:00 naar de Verrekijker. Wij beginnen de avond met eten en een “Sponsor a letter” actie voor Ahed Tamimi. We zullen korte documentaires kijken over de Palestijnse kind-gevangenen en dit wordt in juridische context geplaatst door rechtenstudent, Aletta.

……………………..……………………..……………………..……………………..….

The Israeli practice of imprisoning Palestinian children is a longstanding tragic tradition and can only be seen as a symptom of the sickness that is the systematic oppression of the Palestinian people. Isa Qarage, the director of the Palestinian Prisoners Affairs Commission, revealed that as of August 2017 this ´country´ has jailed over 400 Palestinian children.

The 16-year old resistance hero Ahed Tamimi is no exception. The Nabi Saleh native has been detained since early December of last year for bravely resisting the violence of an Israeli soldier who subjected her cousin Muhammad Tamimi to a gunshot wound from a rubber bullet. Do you also demand justice for Ahed and are you wondering how Israel keeps 400 Palestinian children hostage with little international scrunity? Why these children are losing their formative years because for throwing stones? Why they are coerced into signing confessions to crimes in a language they do not understand?

SJP invite you to join us on January 24th at 19:00 at the Verrekijker. We will start the evening with food and a “Sponsor a Letter” action for Ahed Tamimi. This will be accompanied by a discussion of the legal context by law student, Aletta.