14 April, Aarhus: Solidarity March – Free Ahed Tamimi and the Children of Palestine

Saturday, 14 April
2:00 pm
Radhuspladsen
Aarhus, Denmark
Facebook: https://www.facebook.com/events/201901983921777/

Join Mellemfolkeligt Samvirke Aarhus in a solidarity march calling to free 17 year old Ahed Tamimi and the unjustly imprisoned children of Palestine.

Ahed and her mother Nariman Tamimi have been imprisoned since December 19 after a video of Ahed slapping an Israeli occupation soldier went viral on social media. For nearly all of her life, Ahed has been in direct confrontation with occupation forces who have repeatedly invaded her home; arrested and imprisoned her father, brothers, cousins and other relatives; killed her cousin and her uncle; attacked the village with tear gas and other weaponry, including the rubber-coated metal bullet shot into the face of her 15-year-old cousin, Mohammed, shortly before the video was filmed.

Her case has also highlighted the ongoing, systematic imprisonment of Palestinian children; approximately 700 are brought before military courts each year, and Palestinian kids seized by Israeli forces are frequently subject to beatings, abuse, and interrogations without parents or lawyers present in violation of the law.

The march will start with words from invited speakers at Town Square and will be concluded at Mølleparken.

Speakers:
Bilal Al-Issa (Council member at Mellemfolkeligt Samvirke and consultant at the Danish house in Palestine)
Marwan – Palestinian rapper from Aarhus V

**

Tag med Mellemfolkeligt Samvirke Aarhus på en solidaritetsmarch for den 17-årige Ahed Tamimi og de uretfærdigt fængslede palæstinensiske børn.

Ahed og moren Nariman Tamimi har været fængslet siden den 19. december, efter et videoklip – af Ahed der sparker og giver en israelsk besættelsessoldat en lussing – gik viralt på de sociale medier.

For det meste af sit liv har Ahed Tamimi været i direkte konfrontation med besættelsesmagten, der gentagende gange har invaderet hendes hjem, arresteret og fængslet hendes far, bror, fætre, kusiner og andre familiemedlemmer, dræbt hendes onkel, angrebet hendes landsby med blandt tåregas og andet, som gummibelagte kugler, som hendes 15-årige fætter, Mohammed, kort forinden videoen var blevet skudt i hovedet med.

Aheds sag er ikke enestående, og har derfor også været medvirkende til et øget fokus på den aktuelle systematiske fængsling af palæstinensike børn, hvor ca 700 børn bliver bragt for militære domstole hvert år. Palæstinensiske børn der fængsles udsættes ofte for fysisk vold, mishandling og afhøring uden at hverken forældre eller advokater er tilstede, hvilket bryder med international lov.

Demonstrationen indledes med taler på Rådhuspladsen og slutter i Mølleparken.

Talere:
Bilal Al-Issa (Rådsmedlem hos Mellemfolkeligt Samvirke og konsulent hos det Danske hus i Palæstina)
Marwan – Aarhus V rapper med Palæstinensisk baggrund
——————————————–