10 May, Gothenburg: Film screening for Nakba commemoration – Radiance of Resistance

Thursday, 10 May
6:00 pm
Sykdikalistiskt Forum
Ovre Husargatan 27
Gothenburg, Sweden
Facebook: https://www.facebook.com/events/2018376201756209/

The commemoration of the Nakba is marked each year on May 15, a day of remembrance of the expulsion of the Palestinian people before and after the Israeli state declaration of independence in 1948.

Before this year’s Nakba Day, we in the Frihet at Ahed Tamimi Gothenburg will screen a film at the Syndikalistisk Forum on Thursday, 10 May, on the Palestinian liberation struggle. We will be screening the film, Radiance of Resistance, focusing on Ahed Tamimi and her cousin Janna Ayyad, and their roles in the resistance movement in their hometown of Nabi Saleh. For more information and short films, visit http://radianceofresistance.com.

Come in time to see the film, starting promptly at 6:00 pm! If you come before the film starts, you can have a coffee at the cafe, check out their books, discuss the Palestine solidarity movement, or write a letter to Ahed Tamimi or another Palestinian political prisoner.

Nakba-dagen (“nakba” betyder katastrof) inträffar 15:e maj varje år och är en dag för åminnelse av fördrivningen av det palestinska folket som föregick och följde Israels självständighetsförklaring 1948 dagen innan samma år.

Inför detta års Nakba-dag ordnar vi i Frihet åt Ahed Tamimi Göteborgfilmvisning på Syndikalistiskt Forum torsdagen 10:e maj med fokus på den palestinska befrielsekampen. Vi har det stora nöjet att visa dokumentären Radiance of Resistance som fokuserar på just Ahed Tamimi och hennes kusin Janna Ayyad och deras roller i motståndsrörelsen i deras hemby Nabi Salih. För mer info och korta filmsnuttar, besök http://www.radianceofresistance.com/. Filmen är en timme och en minut lång, den är delvis textad på engelska och innehåller våldsamma scener.

OBS: Kom i god tid så att du får plats (begränsat med platser) och så att du inte stör filmvisningen (planerad start 18:00)!

Kommer du innan filmen börjar kan du alltid ta en fika på kaféet, kolla in deras böcker, diskutera palestinasolidaritetsrörelsens utmaningar och möjligheter eller varför inte skriva ett brev till Ahed Tamimi eller någon annan palestinsk politisk fånge?

Välkomna!

Öppet kl. 16-20, film från 18:00
Syndikalistiskt Forum
Övre Husargatan 27
Hpts: Olivedalsgatan eller Linnéplatsen
Cash is Queen! (även swish)

Tillgängligheten på Forum är tyvärr begränsad – kan vara svårt för rullstolsburen att själv ta sig till badrum. Armstöd finns i badrummet. Dock är det tillgängligt i själva kafédelen. För mer info, kontakta gärna Syndikalistiskt Forum!