31 July, Gothenburg: Film Screening – Killing Gaza

Tuesday, 31 January
6:00 pm
Hagabion
Linnegatan 21
Gothenburg, Sweden
Facebook: https://www.facebook.com/events/273979719868238/

Freedom for Ahed Tamimi Gothenburg will screen the film, “Killing Gaza,” at Hagabion in cooperation with Emmaus Bjorka!

As of 2018, four years have passed since Israel’s major military campaign against Gaza in the summer of 2014, under the name “Operation Protective Edge” – and the bombs are falling again over Gaza. Israel is responding to the Palestinian peaceful mass demonstrations of the Great Return March with massacres, and over 130 protesters have been murdered and 15,000 injured since the demonstrations began on 30 March.

“Killing Gaza” is a documentary by journalists Max Blumenthal and Dan Cohen, filmed during and after the Israeli attack of 2014. In the documentary, we can see both the suffering of the people caused by the Israeli military attack and the resistance it has inspired among the Palestinian people in Gaza. Learn more about the film here: https://killinggaza.com/ . The film is one hour and 37 minutes (total 97 minutes) long, it is partially written in English and contains violent scenes.

Note: Please come on time, late entry cannot be guaranteed. If you come early, you will have the opportunity to talk with other attendees.

Vi i Frihet åt Ahed Tamimi Göteborg visar filmen Killing Gaza på Hagabion i samarbete med Emmaus Björkå!

I år, 2018, har fyra år gått sedan Israels stora militäroffensiv mot Gaza sommaren 2014, under namnet Operation Protective Edge, och bomberna faller återigen över Gaza. Samtidigt som Israel svarar med massaker på palestiniernas fredliga massdemonstration, den stora återvändarmarschen (The Great Return March), och över 130 demonstranter har mördats och 15 000 skadats sedan den demonstrationens start den 30:e mars.

Killing Gaza är en dokumentär av journalisterna Max Blumenthal och Dan Cohen som spelades in under och efter militäroffensiven 2014. I dokumentären får vi se såväl lidandet som militäroffensiven orsakade och motståndet som den har inspirerat bland Gazas befolkning. Läs mer om filmen och kolla på trailers här: https://killinggaza.com/. Filmen är en timme och 37 minuter (totalt 97 minuter) lång, den är delvis textad på engelska och innehåller våldsamma scener.

OBS! Kom i god tid! Sent insläpp kan inte garanteras. Kommer du istället för tidigt så kan du om du vill umgås med andra som väntar på att bli insläppta till filmen.

Tid: Tisdag 31:e juli 18:00
Plats: Hagabion (Linnégatan 21, Göteborg)