30 March, Gothenburg: Victory for Palestine’s Liberation Struggle!

Saturday, 30 March
2:00 pm
Brunnsparken
Gothenburg, Sweden
Facebook: https://www.facebook.com/events/237054617109662/

On 30 March 2019, we commemorate a dual anniversary. It is the 43rd anniversary of Land Day (Yom al-Ard in Arabic), a day when the Israeli occupation forces used deadly repression against Palestiniaan protests against land theft. This is also the first anniversary of the Great Return March, a popular mobilization that has since continued every Friday since 30 March 2018. It has inolved hundreds and thousands of Palestinians in Gaza for the right of return of all Palestinian refugees. Leading activists of the Great Return March are calling on the world to stand with people in Gaza and the entire Palestinian people’s liberation struggle on 30 March!

Slogans of the demonstration:
Honor the memory of Land Day!
Support the struggle of the Great Return March!
Boycott Israel!

**

Den 30:e mars i år, 2019, är en dubbel årsdag. Den är den 43:e årsdagen för Jorddagen (“Yom al-Ard” på arabiska), en dag då den israeliska ockupationsmakten svarade med dödlig repression på palestinska protester mot markstölder. Dagen är även den första årsdagen för Stora återvändarmarschen, en folklig massmobilisering som varje fredag sedan den 30:e mars 2018 har involverat hundratals och tusentals palestinier i Gaza som har protesterat för ett sluta på Israels belägring av Gaza och för rätten till alla palestinska flyktingars återvändo. Ledande aktivister och organisatörer i Stora återvändarmarschen kallar på omvärlden för att stå med gazaborna och hela det palestinska folkets befrielsekamp den 30:e mars!

Manifestationens paroller:
– Hedra Jorddagens minne!
– Stöd de kämpande i Stora återvändarmarschen!
– Bojkotta Israel!

Affisch för manifestationen: https://drive.google.com/open?id=1z-PfRR8C0JbripCSEOAkhEHfLOPE5yna

Plakat, banderoller och fanor på manifestationen är välkomna, även med organisationssymboler, men endast palestinska nationsflaggor är tillåtna.

Är du med i en organisation som är intresserad av att vara med som medarrangör? Vill du att din organisation representeras av en talare? Hör av dig till oss här på Facebook eller via samidoungbg@gmail.com.

Arrangörer:
Samidoun Göteborg
Palestinska riksförbundet
194 Al-Salam förening
Röd Makt Göteborg
Solens Port – باب الشمس
مؤسسة جفرا | Jafra Foundation

Plats: Johannastatyn, Brunnsparken
Datum: Lördag 30:e mars
Tid: 14:00