24-30 March 2020, worldwide: International week of action to support the Great March of Return and Breaking the Siege

Join Palestinians in the besieged Gaza Strip in a global mobilization on the second anniversary of the Great Return March to demand the right of return for Palestinian refugees and an end to Israel’s siege of Gaza.

Languages: English | العربية | Français | Nederlands | Svenska | Türkçe


24-30 March 2020, worldwide: International week of action to support the Great March of Return and Breaking the Siege

Join Palestinians in the besieged Gaza Strip in a global mobilization on the second anniversary of the Great Return March to demand the right of return for Palestinian refugees and an end to Israel’s siege of Gaza.

On March 30, 2018, tens of thousands of Palestinians in the besieged Gaza Strip launched the Great March of Return and Breaking the Siege.

Israel’s violent repression of it exacted a gruesome toll, with its occupation forces’ live ammunition, tear gas and rubber-coated steel bullets massacring 214 Palestinians participating in unarmed demonstrations and wounding 18,764 more.

But the demands of the Great Return March – an end to Israel’s brutal closure of the Gaza Strip and the right of return for millions of Palestinian refugees ethnically cleansed from their homes – remain no less critical nearly two years later.

Seven years after the United Nations first warned that the conditions imposed by Israel’s siege would render Gaza unlivable by 2020, its crises of electricity, water, employment, and food security have already reached the breaking point.

This isolation of the Gaza Strip is part of Israel’s strategy to displace the Palestinian people, fragment our society, and liquidate our national movement.

Its plan, which started with the ethnic cleansing of 720,000 Palestinians in 1948, continues today with the use of walls, checkpoints, and roads to divide Palestinian neighborhoods and communities; the demolitions of Palestinian homes and institutions in Jerusalem, the West Bank, and 1948-occupied Palestine; the seizure of Palestinian land for Israeli settlements; the targeting of Palestinian leaders for political detention; and the exclusion of Palestinian refugees from their occupied homeland with lethal force.

Yet Palestinians have never paused our legitimate struggles for return, self-determination, and national liberation, from the armed Resistance, to general strikes, to Boycott, Divestment, and Sanctions (BDS) campaigns, to the Great Return March.

Since 2018, Palestinian refugees have persevered against unbelievable odds, braving Israeli occupation fire and risking injury and death to demand our right to return to the homes from which Israeli occupation forces drove us at gunpoint.

As the second anniversary of the Great Return March on 30 March – Palestinian Land Day – nears, we call on its supporters worldwide to join an international week of action to support its demands between 24-30 March 2020.

 1. Have an activity to support the next Freedom Flotilla, which will sail in 2020 to challenge Israel’s blockade of the Gaza Strip.
 2. Build a Boycott, Divestment, and Sanctions campaign against a target complicit in Israel’s violations of Palestinian rights and international law.
 3. Hold a screening of a documentary on Israel’s crimes against Palestinian refugees and the Gaza Strip and their struggle for liberation.
 4. Rally in solidarity with the Great Return March in a public area.
 5. Host a speaker on the Great Return March and its demands.
 6. Target political officials in your country to demand they publicly oppose Israel’s crimes against Palestinians and impose meaningful sanctions for them.

In all your efforts, we ask that you visibly support the Great March of Return and Breaking the Siege and our just demands.

Please send announcements of your events, as well as pictures, videos, and reports from them, to samidoun@samidoun.net, or message them to Samidoun Palestinian Prisoner Solidarity Network on Facebook.

On this, the International Day of Solidarity with the Palestinian People, we call on the world, its people and movements to escalate their support for Palestine and our century-long struggle for national liberation.

Higher National Commission
Great March of Return and Breaking the Siege
Gaza, Palestine
29 November 2019


٢٤-٣٠/٣/ ٢٠٢٠

إسبوع التحرك العالمي لدعم مسيرة العودة وكسر الحصار
تضامن مع الفلسطينيين في قطاع غزة بمناسبة مرور الذكرى الثانية على مسيرات العودة وكسر الحصار والتي تطالب بحق العودة للاجئين الفلسطينين وإنهاء الحصار.
في الثلاثين من شهر مارس عام ٢٠١٧
أطلق الفلسطينيون مسيرات العودة وكسر الحصار حيث استخدمت قوات الاحتلال الإسرائيلية خلال المسيرات القوة المفرطة تجاه الفلسطينيون العزل وكان من بين تلك الممارسات إطلاق الرصاص الحي وقنابل الغاز والرصاص المطاط.
بعد سبع سنوات من تحذير الأمم المتحدة للأوضاع المفروضة على قطاع غزة من حصار اسرائيلي سوف يجعل غزة غير صالحة للعيش في سنة ٢٠٢٠ حيث هناك أزمة الكهرباء والماء والبطالة وتأمين الغذاء قد وصل حد الذروة.
يعد عزل غزة جزء من استراتيجيات إسرائيل والذي هدفه تهجير الفلسطينيين وتفريغ المجتمع الفلسطيني وتصفية الحركة الوطنية.
وبدأ المخطط الإسرائيلي لتهجير الفلسطينيين في عام ١٩٤٨ بمفهوم التطهير العرقي حيث تم قتل ٧٢٠،٠٠٠ فلسطيني واستمر المخطط من خلال الجدار الفاصل بين المناطق ونقاط التفتيش وطرق خاصة هدفها تقسيم المناطق الفلسطينية وأيضاً تدمير البيوت والمؤسسات في القدس والضفة الغربية والسيطرة على الأراضي الفلسطينية وإقامة المستوطنات الإسرائيلية عليها وكان أيضاً من خلال استهداف القادة الفلسطينية واعتقالهم تحت ما يسمى بالاعتقال السياسي وإبعاد اللاجئين الفلسطينيين عن أراضيهم المحتلة عن طريق استخدام القوة المفرطة ضدهم.
ورغم ذلك لم يتوانى الفلسطينيون عن المطالبة بحقوقهم الشرعية كحق العودة وتقرير المصير ومشروع التحرر الوطني انطلاقا من المقاومة المسلحة ومروراً بالإضرابات العامة وحركة المقاطعة وانتهائاً بمسيرات العودة الكبرى.
ومنذ عام ٢٠١٧ ثابر اللاجئون الفلسطينيون كافة الظروف الصعبة
ومواجهة الاحتلال الإسرائيلي والتعرض للإصابة او الموت من أجل المطالبة بحقوقهم كحق العودة إلى بيوتهم وهو الذي فرض المواجهة بين الطرفين.
وفي ظل مرور الذكرى الثانية على مسيرات العودة وكسر الحصار والذي يصادف يوم الأرض في تاريخ ٣/٣٠ ندعو جميع الداعمين لهذه المسيرات في جميع أنحاء العالم بالانضمام لأسبوع التحرك العالمي لدعم مطالب هذه المسيرات والذي سيكون ما بين ٢٤-٣٠ من شهر مارس عام ٢٠٢٠.

1. ساهم بنشاط لدعم أسطول الحرية القادم والذي سيُبحر في سنة ٢٠٢٠ ليتحدى الحصار الإسرائيلي المفروض على قطاع غزة. قم بحملات مقاطعة وفرض العقوبات ضد المتواطئون في الاعتداءات الإسرائيلية والتي تمارس ضد الفلسطينيون والقانون الدولي.
2. عرض فيلم وثائقي عن جرائم إسرائيل ضد اللاجئين الفلسطينيين وقطاع غزة وكفاحهم من أجل التحرير.
3. تظاهر تضامنا مع مسيرات العودة الكبرى في مكان عام
4. استضيفوا متحدث ليتحدث عن مسيرات العودة الكبرى وماهية مطالبها واستهداف مسؤولين في بلدكم ليعارضوا بشكل علني جرائم الاحتلال ضد الفلسطينيين وفرض عقوبات ملموسة ضدهم.
5. خاطب المسؤلين في دولتك وطالبهم بمطالبة إسرائيل بوقف مجازرها ضذ الفلسطينيين وفرض العقوبات عليها أيضا.
وإننا في هذا اليوم، يوم التضامن العالمي مع الفلسطينيين ندعو العالم جماعات وأفراد لتكثيف الجهود ودعم الفلسطينيين في نضالهم حتى التحرير.
رجاء ارسل لنا اعلاناتك لاي فعلية تنوي القيام بها وصور وفيديوهات وتقارير عنها وأرسلها الى samidoun@samidoun.net
او ارسل لنا رسالة على صفحتنا على الفيس Samidoun Palestinian Prisoner Solidarity Network

الهيئة العليا لمسيرات العودة وكسر الحصار
غزة فلسطين
٢٩/١١/٢٠١٩


Du 24 au 30 mars 2020 dans le monde entier : semaine internationale d’action en faveur de la Grande Marche du retour et pour briser le siège

Rejoignez les Palestiniens dans la bande de Gaza assiégée pour une mobilisation mondiale à l’occasion du deuxième anniversaire de la Grande Marche du Retour pour réclamer le droit au retour des réfugiés palestiniens et la fin du siège de Gaza par Israël.

Le 30 mars 2018, des dizaines de milliers de Palestiniens de la bande de Gaza assiégée ont lancé la Grande Marche du retour et pour la fin du blocus.

La violente répression israélienne à son encontre a eu un coût horrible, avec ses munitions à balles réelles, ses gaz lacrymogènes et ses balles en acier revêtues de caoutchouc massacrant 214 Palestiniens participant à des manifestations non armées et en blessant 18 764 autres.

Mais les exigences de la Grande Marche pour le retour – la fin de la fermeture brutale par Israël de la bande de Gaza et le droit de retour pour des millions de réfugiés palestiniens ethniquement nettoyés de leurs maisons – ne sont pas moins critiques deux ans plus tard.

Sept ans après que les Nations Unies ont averti pour la première fois que les conditions imposées par le siège d’Israël rendraient Gaza impossible à vivre d’ici 2020, ses crises en matière d’électricité, d’eau, d’emploi et de sécurité alimentaire ont déjà atteint le point de rupture.

Cet isolement de la bande de Gaza fait partie de la stratégie d’Israël visant à déplacer le peuple palestinien, à fragmenter notre société et à liquider notre mouvement national.

Son plan, qui a commencé avec le nettoyage ethnique de 720 000 Palestiniens en 1948, se poursuit aujourd’hui avec l’utilisation de murs, de points de contrôle et de routes pour diviser les quartiers et les communautés palestiniens; les démolitions de maisons et d’institutions palestiniennes à Jérusalem, en Cisjordanie et dans la Palestine occupée en 1948; la saisie de terres palestiniennes pour les colonies israéliennes; le ciblage des dirigeants palestiniens pour leur détention politique; et l’exclusion des réfugiés palestiniens de leur patrie occupée avec une force meurtrière.

Pourtant, les Palestiniens n’ont jamais interrompu nos luttes légitimes pour le retour, l’autodétermination et la libération nationale, de la résistance armée aux grèves générales, en passant par les campagnes de BDS (Boycott, Désinvestissement et Sanctions) et la Grande Marche du Retour.

Depuis 2018, les réfugiés palestiniens ont persévéré contre toute attente, bravant les tirs de l’occupation israélienne et risquant d’être blessés et de décéder pour réclamer notre droit de retourner dans les maisons où les forces de l’occupation israéliennes nous avaient conduits à main armée.

À l’approche du deuxième anniversaire du Grand retour, le 30 mars – Journée de la terre palestinienne -, nous appelons ses sympathisants du monde entier à se joindre à une semaine internationale d’action pour appuyer ses revendications du 24 au 30 mars 2020.

 1. Organisez une activité pour soutenir la prochaine Flottille de la Liberté, qui naviguera en 2020 pour défier le blocus imposé par Israël à la bande de Gaza.
 2. Organisez une campagne de boycott, désinvestissement et sanctions contre un complice ciblé des violations par Israël des droits des Palestiniens et du droit international.
 3. Organisez la projection d’un documentaire sur les crimes d’Israël contre les réfugiés palestiniens et la bande de Gaza et leur lutte pour la libération.
 4. Rassemblement solidaire avec la Grande Marche du Retour dans un lieu public.
 5. Accueillez un orateur sur le grand retour et ses exigences.
 6. Ciblez les responsables politiques de votre pays pour leur demander de s’opposer publiquement aux crimes israéliens contre les Palestiniens et de leur imposer des sanctions significatives.

Dans tous vos efforts, nous vous demandons de soutenir de manière visible la Grande Marche du retour et pour briser le siège et nos justes revendications.

Envoyez les annonces de vos événements, ainsi que des photos, des vidéos et des rapports de celles-ci, à samidoun@samidoun.net, ou envoyez-les au Facebook du réseau de soutien aux prisonniers palestiniens Samidoun.

En cette Journée internationale de solidarité avec le peuple palestinien, nous appelons le monde, ses peuples et ses mouvements à intensifier leur soutien à la Palestine et à notre lutte séculaire pour la libération nationale.

Commission nationale supérieure
Grande marche du retour et pour briser le siège
Gaza, Palestine
29 novembre 2019


24-30 Maart 2020, wereldwijd: Internationale Actieweek ter ondersteuning van de Grote Mars van de Terugkeer en het Breken van de Blokkade

Sluit je aan bij Palestijnen in de belegerde Gazastrook voor een wereldwijde mobilisatie tijdens het tweede jubileum van de Grote Mars van de Terugkeer. Eis het recht op terugkeer voor Palestijnse vluchtelingen en een einde aan de Israëlische blokkade van Gaza.

Op 30 maart 2018 begonnen tienduizenden Palestijnen in de belegerde Gazastrook aan de Grote Mars van de Terugkeer en Breaking the Siege.

Israëls gewelddadige neerslaan van de protesten heeft een hoge tol geëist. De bezettingstroepen hebben met scherp geschoten, met traangas en met rubber beklede stalen kogels. Daarmee hebben zij 214 vreedzaam demonstrerende Palestijnen vermoord, en 18,764 gewonden gemaakt.

Desondanks zijn de eisen van de Grote Mars van de Terugkeer – een einde aan Israëls brute blokkade van de Gazastrook en het recht op terugkeer voor miljoenen Palestijnse vluchtelingen die etnisch gezuiverd zijn uit hun woonplaatsen – twee jaar later nog steeds cruciaal.

Zeven jaar nadat de Verenigde Naties voor het eerst waarschuwde dat Gaza in 2020 onleefbaar zou zijn door toedoen van Israëls blokkade, hebben de crises van elektriciteit, water, werk en voedselzekerheid nu al een kritiek punt bereikt.

Het isoleren van de Gazastrook is onderdeel van de Israëlische strategie om het Palestijnse volk te verjagen, onze samenleving te ontwrichten, en onze nationale beweging te liquideren.

Dat plan begon met de etnische zuivering van 720.000 Palestijnen in 1948 en gaat vandaag de dag verder door het gebruik van muren, checkpoints, en wegen om Palestijnse wijken en gemeenschappen te verdelen; de vernietigingen van Palestijnse huizen en instituten in Jeruzalem, de West Bank, en 1948-bezet Palestina; het roven van Palestijns land voor Israëlische nederzettingen; het arresteren van Palestijnse leiders voor politiek gevangenschap; en het buitensluiten van Palestijnse vluchtelingen van hun eigen land met dodelijk geweld.

Toch hebben wij Palestijnen nooit stilgestaan in onze legitieme strijd voor terugkeer, zelfbeschikking en nationale bevrijding, van gewapend verzet tot algemene stakingen, en van Boycot, Desinvesteren en Sancties (BDS) campagnes tot de Grote Mars van de Terugkeer.

Palestijnse vluchtelingen hebben sinds 2018, tegen alle verhoudingen in hun strijd volgehouden. We hebben kogels van de Israëlische bezetting getrotseerd met het risico op verwondingen en de dood. We doen dit voor ons recht op terugkeer naar de huizen vanuit waar we verdreven zijn door Israëlische bezettingstroepen.

Nu het tweede jubileum van de Grote Mars van de Terugkeer dichterbij komt, op 30 maart – Palestijnse Dag van het Land – roepen wij alle supporters wereldwijd op om te participeren in een internationale actieweek van 24-30 maart 2020.

 1. Organiseer een activiteit voor de volgende Freedom Flotilla, die in 2020 zal uitvaren om Israëls blokkade van de Gazastrook te doorbreken.
 2. Start een Boycot, Desinvesteren en Sancties campagne tegen een doelwit dat betrokken is bij Israëls schendingen van Palestijnse rechten en internationaal recht.
 3. Screen een film of documentaire over Israëls misdaden tegen Palestijnse vluchtelingen en de Gazastrook en hun vrijheidsstrijd.
 4. Demonstreer in solidariteit met de Grote Mars van de Terugkeer in een publieke ruimte.
 5. Nodig een spreker uit om te vertellen over de Grote Mars van de Terugkeer en de bijbehorende eisen.
 6. Contacteer politici in jouw land om te eisen dat zij publiekelijk Israëls misdaden tegen de Palestijnen veroordelen en concrete sancties opleggen.

We willen vragen om tijdens al jullie acties zichtbaar steun te betuigen met de Grote Mars van de Terugkeer en Breaking the Siege en onze rechtvaardige eisen.

Stuur alsjeblieft je aankondigen van evenementen, en naderhand foto’s, video’s en verslagen, naar samidoun@samidoun.net, of stuur ze naar Samidoun Palestinian Prisoner Solidarity Network op Facebook.

Op deze dag, de Internationale Dag van Solidariteit met het Palestijnse Volk, roepen wij de wereld op, alle volkeren en bewegingen, om hun steun te escaleren voor Palestina en onze eeuw-lange strijd voor nationale bevrijding.

Hogere Nationale Commissie
Grote Mars van de Terugkeer en het Breken van de Blokkade
Gaza, Palestina
29 November 2019


24-30 mars 2020, hela världen: Internationell aktionsvecka till stöd för Stora marschen för återvändo och belägringens brytande

Anslut dig till palestinier i den belägrade Gazaremsan i en global mobilisering på Stora återvändarmarschens andra årsdag för att kräva palestinska flyktingars rätt till återvändo och ett slut på Israels belägring av Gaza.

Den 30:e mars 2018 lanserade tiotusentals palestinier i den belägrade Gazaremsan den Stora marschen för återvändo och belägringens brytande.

Israels våldsamma repression mot den utkrävde ett grymt pris, då dess ockupationsstyrkors levande ammunition, tårgas och gummiklädda stålkulor massakrerade 214 palestinier som deltog i obeväpnade demonstrationer och skadade ytterligare 18 764.

Men den Stora återvändarmarschens krav – ett slut på Israels brutala instängning av Gazaremsan och rätten att återvända för miljontals palestinska flyktingar som etniskt rensats från sina hem – förblir inte mindre kritiska nästan två år senare.

Sju år efter att Förenta nationerna först varnade om att förhållandena som påtvingats av Israels belägring skulle göra Gaza obeboeligt till 2020 har dess elektricitets-, vatten-, arbetslöshets- och matkriser nått brytpunkten.

Gazaremsans isolering är en del av Israels strategi att tränga undan det palestinska folket, bryta ner våra samhällen och omintetgöra vår nationella rörelse.

Dess plan som började med den etniska rensningen av 720 000 palestinier år 1948 fortsätter idag med bruket av murar, kontroller och vägar som delar upp palestinska grannskap och lokalsamhällen; demoleringen av palestinska hem och institutioner i Jerusalem, Västbanken och det i 1948 ockuperade Palestina; beslagtagandet av palestinsk mark för israeliska bosättningar; förföljelsen och det politiska fängslandet av palestinska ledare; och palestinska flyktingars uteslutning från deras ockuperade hemland med dödligt våld.

Men palestinier har trots det aldrig upphört sina rättmätiga kamper för återvändo, självbestämmande och nationell befrielse, från det väpnade motståndet, till generalstrejker, till bojkott-, avinvesterings- och sanktionskampanjer (BDS), till den Stora återvändarmarschen.

Sedan 2018 har palestinska flyktingar härdat ut mot otroliga odds, trotsat israeliska ockupationens eld och riskerat liv och lem för att kräva vår rätt att återvända till hemmen från vilka de israeliska ockupationsstyrkorna fördrev oss under vapenhot.

I och med att den andra årsdagen för den Stora återvändarmarschen den 30:e mars – palestinska Jordens dag – närmar sig kallar vi alla som står med den världen över till en internationell aktionsvecka för att stödja dess krav mellan 24-30 mars 2020.

 1. Anordna en aktivitet för Ship to Gaza som kommer segla under 2020 för att utmana Israels blockad av Gazaremsan.
 2. Bygg en bojkott-, avinvesterings- och sanktionskampanj mot en aktör som är medskyldig till Israels kränkningar av palestinska rättigheter och internationell rätt.
 3. Visa en dokumentärfilm om Israels brott mot palestinska flyktingar och Gazaremsans befolkning och om deras kamp för befrielse.
 4. Demonstrera offentligt i solidaritet med den Stora återvändarmarschen.
 5. Bjud in någon som kan tala om den Stora återvändarmarschen och dess krav.
 6. Sätt press på politiker och kräv att de offentligt motsätter sig Israels brott mot palestinier och inför meningsfulla sanktioner mot dem.

I allt ert arbete ber vi er att klart och tydligt stötta den Stora marschen för återvändo och belägringens brytande och våra rättmätiga krav.

Var god skicka information om era arrangemang, såväl som bilder, videoklipp, och rapporter från dem, till samidoun@samidoun.net eller meddela Samidoun Palestinian Prisoner Solidarity Network på Facebook.

Idag, på Internationella dagen för solidaritet med det palestinska folket, kallar vi världen, dess folk och rörelser till att eskalera sitt stöd till Palestina och vår århundrade långa kamp för nationell befrielse.

Högsta nationella kommissionen
Stora marschen för återvändo och belägringens brytande
Gaza, Palestina
29 november 2019


24-30 Mart 2020, Dünya Genelinde:
Büyük Geriye Dönüş Yürüyüşü’ne ve kuşatmayı kaldırmaya yönelik uluslararası destek haftası.

Filistinli mültecilerin geriye dönebilme hakları ve İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki kuşatmasını sonlandırmak için Büyük Geriye Dönüş Yürüyüşü’nün ikinci yılında küresel seferberlik içinde kuşatma altında bulunan Gazze Şeridi’ndeki Filistinliler’e katılın.

30 Mart 2018 tarihinde Gazze Şeridi’nde bulunan onbinlerce Filistinli, geri dönüş ve kuşatmayı yarmak için Büyük Geriye Dönüş Yürüyüşü’nü ilan ettiler.

İsrail’in buna karşı şiddetli saldırısı pahalıya maloldu; işgal kuvvetleri gerçek mermileriyle, biber gazıyla ve plastikle örtülmüş çelik mermileriyle eyleme silahsız katılan 214 Filistinli’yi katletti ve dahası 18764 kişiyi de yaraladı.

Ama Büyük Geriye Dönüş Yürüyüşü’nün talepleri -İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik gerçekleştirdiği cani kapatmanın sona ermesi ve etnik temizliğin sonucu olarak yurtlarından olmuş milyonlarca Filistinli’nin geriye dönmesi- iki yıl sonra daha az eleştirel değildir.

Birleşmiş Milletler tarafından yedi yıl önce yapılan İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik kuşatmanın 2020 yılına kadar Gazze’yi yaşanamaz hale getireceği uyarısının ardından bölgedeki elektrik-, su-, işsizlik- ve gıda krizleri kırılma noktasına ulaşmış durumda.

Gazze Şeridi’nin izolasyonu, İsrail’in Filistin halkını uzaklaştırma, toplumumuzu kırma ve ulusal hareketimizi yok etme stratejisinin bir parçasıdır.

1948’de 720.000 Filistinli’nin etnik temizliği ile başlayan plan, bugün Filistin mahallelerini ve topluluklarını bölmek için duvarlar, kontrol noktaları ve yolların kullanımı; Kudüs, Batı Şeria ve 1948 işgalindeki Filistin’deki Filistinli evlerin ve kurumların yıkılması; İsrail yerleşimleri için Filistin topraklarının ele geçirilmesi; Filistinli liderleri siyasi tutuklama hedefleri; ve Filistinli mültecilerin işgal altındaki vatanlarından öldürücü güçle dışlanması ile devam ediyor.

Yine de Filistinliler, silahlı direnişten genel grevlere, boykot-, elden çıkarma- ve yaptırım kampanyalarını, Büyük Geriye Dönüş Yürüyüşü’nü, kendi kaderini tayın ve ulusal kurtuluş konusundaki meşru mücadelelerini asla durdurmadı.

2018’den bu yana, Filistinli mülteciler İsrail’in işgal güçlerinin bizleri silah zoruyla çıkarttığı yurtlarımıza geri dönebilme hakkımız için inanılmaz derecede direnmiş, İsrail’in işgal ateşine karşı çıkmış ve canını ortaya koymuştur.

Büyük Geriye Dönüş Yürüyüşü’nün ikinci yıldönümü  30 Mart -Filistin Toprak Günü- yaklaşırken dünya çapındaki tüm destekçileri 24-30 Mart 2020 tarihleri arasındaki uluslararası eylem haftasına katılım sağlamaya çağırıyoruz.

 1. İsrail’in Gazze Şeridi ablukasına karşı meydan okumak için 2020 yılında yola çıkacak olan bir sonraki Özgürlük Filosu’nu destekleyecek bir faaliyette bulunun.
 2. İsrail’in Filistin haklarını ve uluslararası hukuku ihlallerini hedef alan bir suçlamaya karşı boykot, elden çıkarma ve yaptırımlar kampanyası oluşturun.
 3. İsrail’in Filistinli mültecilere ve Gazze Şeridi’ne karşı işlediği suçlar ve buradaki kurtuluş mücadeleleri üzerine bir belgesel gösterimi yapın.
 4. Kamuya açık bir alanda Büyük Geriye Dönüş Yürüyüşü ile dayanışma mitingi yapın.
 5. Büyük Geriye Dönüş Yürüyüşü ve talepleri hakkında konuşabilecek bir konuşmacıyı davet edin.
 6. Ülkenizdeki siyasi yetkilileri, İsrail’in Filistinliler’e karşı işlediği suçlara açıkça karşı çıkmalarını ve onlara anlamlı yaptırımlar getirilmesini talep edin.

Tüm çabalarınızla, Büyük Geriye Dönüş Yürüyüşü’nü ve kuşatmayı yarma ve haklı taleplerimizi gözle görülür şekilde desteklemenizi istiyoruz.

Lütfen etkinliklerinizin duyurusunu ve bunların fotoğraflar-, videolar- ve raporlarını samidoun@samidoun.net adresine gönderin veya Facebook’taki Samidoun Filistinli Mahkumlarla Dayanışma Ağı’na iletin.

Bunun üzerine, Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü’nde, dünyayı, halkını ve hareketlerini Filistin’e desteklerini ve yüzyıla dayanan ulusal kurtuluş mücadelemizi büyütmeye çağırıyoruz.

Yüksek Ulusal Komisyon
Büyük Geriye Dönüş Yürüyüşü ve Kuşatmayı Yarma
Gazze, Filistin
29 Kasım 2019