Agera 3 augusti: Delta i den internationella aktionsdagen för Gaza och fångarna

Samidoun Palestinian Prisoner Solidarity Network ansluter sig till uppmaningarna från Palestina att göra den 3 augusti – den trehundrade dagen av det pågående folkmordet i Palestina – till en internationell aktionsdag för Gaza och fångarna. Vi uppmanar alla palestinska och arabiska gemenskaper och organisationer i exil och diaspora, och alla internationalistiska organisationer och aktivister för Palestina, att agera på lördagen den 3 augusti för frigivningen av över 9 700 palestinska fångar i ockupationens fängelser, ett slut på det pågående sionistiska folkmordet i Gaza, till stöd för det heroiska palestinska och regionala motståndet, och för befrielsen av Palestina från floden till havet!

Organisera massmarscher, direkta aktioner, folkliga demonstrationer och politiska evenemang för Gaza, för fångarna och för befrielsen av Palestinas land och folk. Eskalera aktionerna överallt för att sätta världens folks folkliga tryck på att få slut på folkmordet och frige fångarna och konfrontera sionismen och imperialismen.

Skicka in evenemang och aktioner här!

Observera att vi kommer att dela Canva-mallen för affischer som du kan använda för din stad om du registrerar din aktion genom att använda formuläret!

Fångarna och Al-Aqsa-flodvågen: Befrielsens sak

I dag finns det minst 9 700 palestinska fångar i sionistiska fängelser som utsätts för de värsta formerna av tortyr, övergrepp, systematisk svält, sexuella övergrepp, påtvingade amputationer, nekad läkarvård och medicinska övergrepp. Dessa siffror är nästan säkert låga, eftersom de inte inkluderar tusentals palestinier från Gaza som hålls fångna i tortyr- och interneringsläger (som det ökända Sde Teman), vars antal och identitet inte har avslöjats. I ett dokument uppgav chefen för ockupationsmaktens säkerhetstjänst Shin Bet att 21 000 palestinska fångar hålls i sionistiska fängelser och varnade för ”överbeläggning”.

De sionistiska fängelserna leds av den ökände fascisten Itamar Ben-Gvir, som den 1 juli sade att palestinska fångar ”borde dödas med ett skott i huvudet, och lagförslaget om att avrätta palestinska fångar måste antas i tredje läsningen i Knesset … Fram till dess kommer vi att ge dem minimalt med mat för att överleva.” Vittnesmålen och bilderna från frigivna fångar chockar världens samvete – från kroppsbyggaren Muazzaz Abaiyat, som frigavs utmärglad och oförmögen att gå, till de många fångar från Gaza som har återvänt för att berätta om sina fasansfulla upplevelser av sexuellt våld, medicinska övergrepp och svår tortyr.

De förhållanden under vilka dessa tusentals palestinska gisslan hålls – däribland nästan 4 000 som hålls administrativt frihetsberövade utan åtal eller rättegång – visar varför det palestinska folket och dess väpnade motstånd har varit så fast beslutna att vidta åtgärder och göra enorma uppoffringar under den folkmördande sionistiska enhetens aggression för att vinna sin befrielse. Utöver detta fortsätter de palestinska fångarnas rörelse att vara, som den alltid har varit, central för ledarskapet i motståndet, en kampens förtrupp som dagligen konfronterar ockupanten med sina kroppar och liv som insats, skriver, organiserar sig och gör motstånd för sin egen befrielse och befrielsen av Palestina, från floden till havet.

Anslut dig till de många organisationer i Palestina och internationellt som redan har kallat till den 3 augusti för att stå upp för fångarna och deras befrielse! Skicka in evenemang och aktioner här!

Bryt belägringen – stoppa folkmordet i Gaza nu

Den 3 augusti är det 300 dagar sedan den sionistiska ockupanten, i full allians med USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Kanada och andra imperialistmakter, inledde sin folkmordsaggression mot det palestinska folket i Gaza. Ockupationens ondska och destruktivitet som visas till fullo i Gaza, i kombination med den klara och uppenbara avsikt till folkmord som ”israeliska” tjänstemän har uttryckt, har klargjort den verklighet som alltid har varit sionismens natur: ett rasistiskt, kolonialt, illegitimt bosättarprojekt som bygger på ett folkmord av det palestinska folket. Vi måste vara tydliga med att attacken på Gaza riktas mot en befolkning som redan till största delen består av flyktingar, som har fördrivits gång på gång och förnekats sin grundläggande och okränkbara rätt att återvända till sina hem och sin mark sedan 1948.

I Gaza har den sionistiska regimen, till stor del med USA- och tysktillverkade bomber, missiler och stridsvagnsartilleri, riktat in sig på skolor, moskéer, kyrkor, sjukhus, universitet, flyktingläger och bostadshus. Man har systematiskt försökt utplåna det palestinska hälsovårdssystemet och har förstört alla universitet i Gaza. Man har sprängt vattenbrunnar, hjälpcentraler och vattenreningsverk och har fört en politik som syftar till att framkalla svält och hungersnöd i hela Gazaremsan. Detta kommer ovanpå de över 39 000 liv som ockupationsmilitären har tagit, och dödssiffrorna förväntas uppgå till 168 000, enligt den ansedda medicinska tidskriften The Lancet. Över 95% av de 2,2 miljoner människorna i Gazaremsan har tvingats på flykt. Hundratusentals har skadats, ofta allvarligt. Angreppet är så allvarligt och väldokumenterat att till och med Internationella domstolen har slagit fast att det finns ett troligt fall av folkmord och Internationella brottmålsdomstolen söker arresteringsordrar mot krigsförbrytarna Benjamin Netanyahu och Yoav Gallant.

USA har försökt att främja olika internationella imperialistiska och reaktionära arabregimledda ”dagar efter” för Gaza, samtidigt som man beväpnar och finansierar ockupanten. Kom ut den 3 augusti för att understryka att Gaza, och hela Palestina, från floden till havet, är, kommer att vara och alltid kommer att förbli palestinskt och självständigt, fritt från sionism, kolonialism och ockupation.

Låt oss vara tydliga: detta folkmord är ett amerikansk-sionistiskt folkmord och ett projekt som genomförs av alla de imperialistiska stater som stöder den ”israeliska” regimen. Det beväpnas och finansieras av vapentillverkare som Elbit Systems och Boeing, och stöds av företag som sträcker sig från McDonald’s och Carrefour till Scotiabank och Indigo Books. Massmordet på barn, användningen av svält som ett krigsvapen, bombningarna av tält fulla med flyktingar och av skolgårdar där barn leker: detta är sionismens ansikte, detta är imperialismens ansikte, detta är folkmordets ansikte.

Kom med oss den 3 augusti för att förnya vår uppmaning och eskalera våra kollektiva åtgärder och konfrontationer för att få ett slut på detta folkmord, bryta belägringen av Gaza en gång för alla och ställa förövarna till svars! Skicka in evenemang och aktioner här!

Från Palestina till Jemen till Libanon, seger åt motståndet

Inför detta folkmord har det väpnade palestinska motståndets hjältemodiga handlingar till försvar för sitt folk och för Palestinas befrielse hållit tillbaka krigsförbrytarna, förstört deras stridsvagnar och ålagt krigsmaskineriet en svår kostnad. Den röda triangeln har blivit en symbol för hopp och befrielse för hela världen. Den 7 oktober, Al-Aqsa-flodvågen, har förändrat världen. Den dagen och sedan dess har det stått klart att Palestinas framtid är en framtid fri från sionistisk kolonialism, och att framtiden för hela den arabiska och iranska regionen är en framtid fri från imperialistisk dominans och hegemoni. Mänsklighetens fiender är tydliga: de USA-ledda imperialistmakterna som fortsätter att beväpna och finansiera folkmord och som spelar en viktig roll i genomförandet av dem. Och det är också tydligt vem som försvarar mänskligheten. Kämparna i Al-Qassam-brigaderna, Saraya al-Quds, Abu Ali Mustafa-brigaderna och alla motståndsstyrkor skapar enighet och befrielse när de försvarar sitt folk och sitt hemland från folkmord och när de offrar sig för en framtid för mänskligheten.

Varje dag skriver det palestinska motståndet nya episka berättelser om hjältemod och uppoffringar för att vinna rättvisa, frihet och befrielse. Motståndet blomstrar också på Västbanken, samtidigt som bosättarregimens regering och dess paramilitära agenter startar pogromer mot palestinier och försöker stjäla allt mer mark, som finansieras av bosättarorganisationer utomlands och bjuds ut till försäljning i ”fastighetsevenemang” för att rekrytera bosättare från Toronto, New York, Los Angeles och London. Trots att den palestinska myndigheten är medskyldig och samarbetar med den sionistiska regimen i ”säkerhetssamordning” för att komma åt motståndet, så reser sig flyktinglägrena, byarna och städerna på Västbanken.

Den regionala motståndsalliansen är också starkare och mer kraftfull än någonsin tidigare. I norra delen av det ockuperade Palestina är ockupationsmakten oförmögen att hantera Hizbollahs pågående operationer, som tömmer bosättningarna och militärbaserna nära södra Libanon. De försöker nu att på falska grunder ge det libanesiska motståndet skulden för ett bombdåd i Majdal Shams på det libanesiska motståndet för att skapa stöd till att attackera Libanon och för att smutskasta Hizbollahs rykte – ännu ett misslyckat försök. Varje vecka kommer Jemens folk ut i miljontals för att fylla gatorna för Palestina, stödja och kräva ännu fler åtgärder och upptrappning av deras regering och väpnade styrkor, som nu har nått den ”femte fasen” av upptrappning efter Yafa-drönaren som skickades till det ockuperade Tel Aviv. Från Irak, där motståndsrörelsen planerar gemensamma operationer med Jemen och konfronterar de återstående amerikanska ockupanterna, till Syrien och Iran, är alliansen av motståndsstyrkor enad för att konfrontera folkmordet, sionismen och imperialismen.

Kom ut den 3 augusti för att stå med motståndsrörelsen och för att kräva ett slut på beteckningen av motståndsorganisationerna som ”terrorister”. Imperialism och sionism skapar terror; motstånd är en rättighet och en plikt! Skicka in evenemang och aktioner här!

Befria Palestina från floden till havet

Den palestinska kampen började inte för 300 dagar sedan; i 76 år har det palestinska folket gjort motstånd mot den sionistiska ockupationen och folkmordet, och i över 100 år har det gjort motstånd mot den brittiska koloniseringen. Det finns ingen ”tvåstatslösning” för Palestina: endast dess befrielse från floden till havet, från sionismen och imperialismen, ledd av motståndet i kampens frontlinjer, inklusive den palestinska fångrörelsen och dess heroiska ledare, från Ahmad Sa’adat till Abdullah Barghouthi till Marwan Barghouthi till Khalida Jarrar.

Vi uppmanar alla organisationer, rörelser, grupper och aktivister att organisera sig och agera den 3 augusti, för att översvämma världens gator, städer och huvudstäder för ett fritt Palestina. Under de senaste 10 månaderna har vi deltagit i, organiserat och bevittnat aldrig tidigare skådade uttryck för folkligt stöd för palestinsk befrielse, upprördhet över folkmordet, djup solidaritet med fångarna, med Gaza, med Palestina. Flodvågorna av demonstranter, de direkta aktionerna för att stänga ned vapenfabriker, studenternas intifada av läger och aktioner har alla visat på kraften i den folkliga mobiliseringen i hjärtat av den imperialistiska kärnan. Dessa aktioner har mötts av ett så hårt förtryck, inklusive polisvåld, tusentals arresteringar, förbud mot organisationer (som Samidoun i Tyskland), politiska förbud mot talare och evenemang, övervakning och hot och doxning, eftersom denna rörelse utgör en verklig, meningsfull utmaning och konfrontation av den imperialistisk-sionistiska alliansen.

Låt oss denna 3 augusti fördubbla våra ansträngningar. Stå upp för martyrerna, och för de fängslade martyrer som ockupationen fortsätter att fängsla efter döden, och vittna för dem. Stå upp för de sårade, för sjukvårdspersonalen som kämpar för att rädda liv under bomberna. Stå upp för det hjältemodiga motståndet som varje dag kämpar för ett fritt Palestina. Stå upp för fångarna, som dagligen konfronterar ockupanten bakom galler och håller fast vid friheten. Låt oss organisera, mobilisera, eskalera och agera. Vi vet att friheten kommer, och vi vet att segern är närmare än någonsin tidigare, trots den förödelse som den folkmordiska ockupanten har orsakat. Tillsammans kan vi göra denna dag till en dag av enighet och handling, för Gaza och fångarna, för Palestina och för kollektiv befrielse.

Från floden till havet kommer Palestina befrias!

Seger åt Palestina! Länge leve motståndet!

Skicka in evenemang och aktioner här!

INGA KOMMENTARER

Lämna en kommentar