Deras kamrater tar emot sina examensresultat – 55 palestinska gymnasieelever hålls fängslade i koloniala fängelser

29 juli får gymnasieelever på Västbanken sina resultat från det sista gymnasieprovet, tawjihi, ett nationellt prov som genomförs av alla elever som går ut gymnasiet.

I de sionistiska koloniala fängelserna hålls för närvarande 55 palestinska gymnasieelever fängslade, berövade möjligheten att ta emot sina examensbevis.

På hela Västbanken har palestinska familjer som fått sina tawjihi-resultat, för att hedra martyrerna och mot bakgrund av det pågående folkmordet i Gaza, valt att inte fira, vilket vanligtvis görs på en sådan dag av gemensam glädje.

I år är det inga smällare eller fyrverkerier på gatorna. Städerna på Västbanken är tomma och tysta. Med värdighet och inför det rådande lägets allvar tillägnar gymnasieelever i hela Palestina sina akademiska prestationer till martyrerna, fångarna och Gazas befolkning, under tystnad och lugna böner.

Vänner, familjer och kamrater till de gymnasieelever som har blivit martyrer, ibland i kampen för att försvara sina läger, städer och sitt hemland mot den invaderande sionistiska armén, hedrar deras minne i dag genom att bjuda på godis och vatten i sina lokalsamhällen.

Martyrernas familjer samlas vid gravarna eller i sina hem och söker tröst genom att titta på de foton och porträtt av sina nära och kära som hänger på väggarna, som mamman till Basil Ayman Al-Ghazawi från Jeninlägret. Basil berövades glädjen och framgången att ha gått ut gymnasiet efter att han tillsammans med sin bror Mohammed mördades på Ibn Sina-sjukhuset av den sionistiska armén.

Fångarnas barn tänker på sina föräldrar i fängelse som ivrigt väntar på sina barns resultat. Till exempel fången Siham Abu Ayyash från Beit Ummar, i Al Khalil, mor till tvillingar. Båda fick sina resultat på dagen och tillägnade sina prestationer till sin mor och hennes medfångar innan de delade sin enorma sorg vid tanken på deras folk i Gaza.

I Gazaremsan, som sedan oktober förra året utsätts för ett pågående US-amerikanskt och sionistiskt folkmord, har tusentals elever och studenter och hundratals lärare mördats av den sionistiska armén. Utbildningssystemet är helt förstört och endast ett fåtal gymnasieelever från Gaza har kunnat ta examen under ofattbara förhållanden, de flesta av dem i exil.

Ära åt martyrerna, frihet åt fångarna!

Från floden till havet, Palestina kommer att befrias!

INGA KOMMENTARER

Lämna en kommentar