Boklansering: Strategi för Palestinas befrielse

Bild: Foreign Languages Press

Äntligen kan vi tillsammans med kamraterna på Foreign Languages Press offentliggöra lanseringen av Strategin för Palestinas befrielse på svenska! Strategin för Palestinas befrielse är ett grundande dokument för organisationen Folkfronten för Palestinas befrielse, PFLP. Det är också ett historiskt, politiskt och fortfarande aktuellt dokument för hela det palestinska motståndet mot imperialismen, sionismen och reaktionen såväl som för motståndets internationella solidaritetsrörelse. I dokumentet klargörs många viktiga frågor om kampen för återvändo, befrielse och revolution i Palestina, med andra ord varför antiimperialism och socialism är nödvändiga för ett fritt och demokratiskt samhälle från Jordanfloden till Medelhavet och bortom.

Texten som nu ges ut via Foreign Languages Press bygger på en gammal svensk översättning från 1971 av numera nedlagda organisationen Kommunistiska arbetsgruppen. Svenskspråkiga medlemmar i Samidoun har redigerat texten med hänsyn till att bevara dess innebörd och budskap med hjälp av vänner och kamrater till nätverket.

Publiceringen av detta viktiga dokument görs med hopp om att bidra till diskussioner och framför allt handlingar för progressiva, radikala och revolutionära samhällsförändringar i Palestina, i Sverige och världen över i en brådskande kamp mot imperialismen, kolonialismen och fascismen för mänsklighetens överlevnad och framtid. Har du synpunkter på den utgivna texten eller vill bidra till diskussionen och handlingarna är du välkommen att kontakta någon av Samidouns lokalgrupper i Sverige.

Köp boken via Foreign Languages Press eller Samidoun Göteborg.

Hjälp oss uppmärksamma lanseringen genom att använda bilderna nedan i sociala medier och på andra håll:

INGA KOMMENTARER

Lämna en kommentar