Göteborg 13 juli: Kulturstund till Ghassan Kanafanis minne

8 juli 1972 sprängde israeliska underrättelsetjänsten Mossad en bilbomb på en gata i Beirut. I bilen satt Ghassan Kanafani och hans 8-åriga systerdotter Lamis. Båda omkom direkt.

Ghassan Kanafani var en palestinsk revolutionär befrielseledare, drivande medlem i PFLP, Folkfronten för Palestinas befrielse, och fack- och skönlitterär skribent. Förutom att vara en klar och tydlig röst för en progressiv och radikal ram för kampen för Palestinas befrielse, som en kamp mot det imperialistiska världssystemet, den sionistiska rörelsen och reaktionära krafter i regionen, så stod Ghassan Kanafani för något som palestinier och förtryckta folk har vetat och utövat i alla tider: Kulturen, människors hjärtan, sinnen och kreativa förmågor, är arenor och vapen i kampen för befrielse, sida vid sida med knutna nävar, kastade stenar och raketer.

Till minne av Ghassan Kanafani, och alla Palestinas martyrer, bjuder Samidoun Göteborg och Solens Port därför in till en kulturstund. Kulturstunden kommer att kretsa kring konst, poesi och film i Ghassan Kanafanis anda. Under eftermiddagen kommer det också att finnas möjlighet att nätverka med andra aktivister och organisationer som verkar för Palestinas befrielse från ockupation och för alla palestinska flyktingars rätt till återvändo, i motstånd mot imperialismen, sionismen och reaktionen.

Datum: Lördag 13 juli
Tid: Klockan 13-19
Plats: Syndikalistiskt Forum, Linnégatan 21, Göteborg
Gratis inträde

”Den palestinska frågan är inte enbart en fråga för palestinier, utan för varje revolutionär, var hen än befinner sig, som en fråga som hör till de exploaterade och förtryckta massorna i vår tid.” – Ghassan Kanafani

INGA KOMMENTARER

Lämna en kommentar