Minikonferensens boksamtal om Sverige och imperialismen

Vi börjar nu presentera våra inbjudna gästerna på lördagens minikonferens om Sverige och imperialism! Har du missat minikonferensen? Läs om den här!

Mellan 14:00 och 15:00 har vi ett boksamtal med Torkil Lauesen om hans senaste bok Riding the Wave: Sweden’s Integration into the Imperialist World System. Mellan 1970 och 1989 var han heltidsmedlem i en kommunistisk antiimperialistisk organisation som stödde befrielserörelser i Tredje världen med både lagliga och olagliga medel. Han arbetade tidvis som glasfabriksarbetare, brevbärare, och laboratorietekniker för att försörja sig. I anslutning till sitt solidaritetsarbete reste han i Libanon, Syrien, Zimbabwe, Sydafrika, Filippinerna och Mexiko. Under 1990-talet, medan han hölls fängslad, var han inblandad i fångaktivism och erhöll en mastersexamen i statsvetenskap.

Torkil Lauesen har även skrivit The Global Perspective: Reflections on Imperialism and Resistance (2018) och The Principal Contradiction (2020), båda utgivna av Kersplebedeb. Idag är Torkil medlem i den danska antiimperialistiska solidaritetsorganisationen Internationalt Forum.

Vi har tidigare även anordnat ett panelsamtal tillsammans med Torkil Lauesen och Samidoun-nätverkets internationella samordnare Charlotte Kates.

Snart publicerar vi information vårt panelsamtal och vår panelister, håll dig uppdaterad här på vår blogg och i våra sociala medier.

Har du några frågor du vill ta upp på minikonferensen? Skriv till oss på samidoungbg@fripost.org, oavsett om du kan delta nu på lördag!

INGA KOMMENTARER

Lämna en kommentar