UPPDATERING – Minneskväll för Ghassan Kanafani lördag 9 juli

Den tidigare planerade minneskvällen för Ghassan Kanafani anordnad av Palestinska Samordningsgruppen i Göteborg har ställts in. Samidoun Göteborg anordnar istället en filmvisning samma tid:

Välkomna till en filmvisning till minne av Ghassan Kanafani!

Tid: Lördag 9 juli 17:00
Plats: Syndikalistiskt Forum, Linnégatan 21, Göteborg (ingång under Hagabions trappa, ring på porttelefonen till höger om dörren).

8 juli 1972 sprängde israeliska underrättelsetjänsten Mossad en bilbomb på en gata i Beirut. I bilen satt Ghassan Kanafani och hans 8-åriga systerdotter Lamis. Båda omkom direkt.

Ghassan Kanafani var en palestinsk revolutionär befrielseledare, generalsekreterare för PFLP och fack- och skönlitterär skribent. Förutom att vara en klar och tydlig röst för en progressiv och radikal ram för kampen för Palestinas befrielse, som en kamp mot det imperialistiska världssystemet, den sionistiska rörelsen och reaktionära krafter i regionen, så stod Ghassan Kanafani för något som palestinier och förtryckta folk har vetat och utövat i alla tider: kulturen, människors hjärtan, sinnen och kreativa förmågor, är arenor och vapen i kampen för befrielse.

För att uppmärksamma att 50 år har gått sedan ockupationsmakten Israels mord av Ghassan Kanafani bjuder vi in till en visning av filmen KOFIA: A Revolution Through Music. Filmen är en dokumentär om det svensk-palestinska bandet Kofia, som med sin revolutionära musik i högsta grad levt och verkat i Kanafanis anda.

”Den palestinska frågan är inte enbart en fråga för palestinier, utan för varje revolutionär, var hen än befinner sig, som en fråga som hör till de exploaterade och förtryckta massorna i vår tid.” – Ghassan Kanafani

Tid: Lördag 9 juli 17:00
Plats: Syndikalistiskt Forum, Linnégatan 21, Göteborg (ingång under Hagabions trappa, ring på porttelefonen till höger om dörren).

Länk till Facebook-event: https://www.facebook.com/events/370611355192674

INGA KOMMENTARER

Lämna en kommentar