Statement from the Internationalt Forum – Denmark/Middle East Group: Løslad Bilal Kayad – Release Bilal Kayed

ifmeg

We Demand the Immediate Release of Bilal Kayed
We Demand the End of Administrative Detention

On June 13, Palestinian prisoner Bilal Kayed was stated for release after 14 and a half year in Israeli prison. His family and friends were waiting for him. But Bilal did not come.  In stead he was put 6 months on administrative detention by the Israeli occupation military- without charge and trial!!! Bilal Kayed is now on an open hunger strike demanding freedom and the end of administrative detention.

Bilal Kayed is known as a leader among Palestinian prisoners, and as a PFLP-leader in the Megiddo prison. His fellow prisoners in the Megiddo prison are planning a hunger strike on June 24 and 25 – in solidarity with Bilal Kayed.

We – Internationalt Forum/the Middle East Group – see the administrative detention of Bilal Kayed immediately upon his release after a yearlong sentence as a huge provocation and as a severe blow to the human rights of Bilal Kayad and a dangerous step for all Palestinians in Israeli jails. This demonstrates once again the unscrupulous violation of the human rights of the Palestinian prisoners by the Zionist occupation.

We – Internationalt Forum/the Middle East Group – support the hunger strike of the Palestinian prisoners. We demand the immediate release of Bilal Kayed and all Palestinian prisoners in Israeli jails. We demand the end of administrative detention.

Fight imperialism and Zionism – Boycott Israel
www.internationaltforum.dk
………

Internationalt Forums Mellemøstgruppe udtaler:

Vi kræver øjeblikkelig løsladelse af Bilal Kayad
Vi kræver stop for administrativ tilbageholdelse

Den 13. juni var datoen for Bilal Kayads løsladelse fra israelsk fængsel, efter 14 og et halvt års indespærring. Venner og familie ventede på ham. Men han kom ikke. I stedet blev Bilal Kayad administrativt tilbageholdt for 6 måneder, uden anklage og retssag, såkaldt administrativ tilbageholdelse. Bilal Kayad indledte den 15. juni en ubegrænset sultestrejke og kræver løsladelse og stop for administrativ tilbageholdelse.

Bilal Kayad er en kendt leder blandt de palæstinensiske fanger og kendt som PFLP-leder i Megiddo fængslet. Hans fængslede kammerater i Megiddo fængslet har besluttet at sultestrejke den 24, og 25. juni – i solidaritet med Bilal Kayad.

Vi – Internationalt Forums Mellemøstgruppe – ser den administrative tilbageholdelse af Bilal Kayad straks efter hans løsladelse – som en stor provokation og som et voldsomt angreb på Bilals menneskerettigheder og et skridt der kan få konsekvenser for alle palæstinensere i israelske fængsler. Dette viser endnu en gang den zionistiske besættelsesmagts skrupelløse angreb på palæstinensernes menneskerettigheder.

Vi – Internationalt Forums Mellemøstgruppe – støtter de palæstinensiske fangers sultestrejke. Vi kræver stop for administrativ tilbageholdelse. Vi kræver løsladelse af Bilal Kayad og alle palæstinensiske fanger i israelske fængsler.

Bekæmp zionismen og imperialismen – Boykot Israel
www.internationaltforum.dk
facebook.com/middleeastfree