20 October, Den Haag: Protest – Free Salah Hamouri and Georges Abdallah

Friday, 20 October
2:00 pm
Den Haag, exact location TBA
Facebook (for updates, news): https://www.facebook.com/events/182938298942362/

Organized by SRP-NL

FREEDOM FOR SALAH HAMOURI & GEORGES IBRAHIM ABDALLAH

SJP-NL calls on everyone to protest this Friday 20 October in The Hague (location ASAP) to demand the freedom of Salah Hamouri and Georges Ibrahim Abdallah. We call on the French Government to take action in the case of Salah Hamouri and put pressure in Israel to end his illegal. We also call on the French Government to immediately release Georges Ibrahim Abdallah, who has been imprisoned in France for 33 years and has been eligible for release under parole since 1999.

French-Palestinian human rights defender Salah Hamouri was seized from his home in the Jerusalem-area village of Kufr Aqab in a pre-dawn raid by Israeli occupation forces on 23 August. On Sunday 27 August, Salah had his detention period extended by the Jerusalem Magistrate’s Court allowing further interrogation. On 14 September, Salah Hamouri received a six months administrative detention order meaning that he is further deprived of his freedom without a charge and trial.

Two weeks before Salah’s arrest, some members of SJP NL had the chance to talk to him on a field trip to Palestine where he shared his experiences as a former political prisoner, while also giving mention to the torture, as well as inhumane and degrading treatment that he has received during interrogations.

Together with Samidoun, Amnesty International and Addameer Prisoner Support & Human Rights Association, where Salah Hamouri works as field researcher, SJP NL has called for action to pressure France to release Salah Hamouri.

Georges Ibrahim Abdallah is a Lebanese struggler for Palestine who has been imprisoned for over 33 years in France. While he has been eligible for parole since 1999, which has been confirmed by the court, French ministers have refused to cooperate with his release, with the involvement of Hillary Clinton.

Show solidarity by demanding that France put pressure on Israel to release Salah Hamouri and all 6,128 Palestinian political prisoners! Join thousands of protestors around the world in demanding the immediate release of Georges Ibrahim Abdallah from French jails.

Let’s protest together against the illegal detention of Salah!
Let’s put pressure on France to protect its own citizen from arbitrary detention!
Let’s put pressure on France to immediately release George Ibrahim Abdallah!

Free Salah Hamouri!
Free Georges Ibrahim Abdallah!
Free all Palestinian Political Prisoners!

When: Friday 20 October, 14:00h – 16:00h
Location: Announced ASAP
Goal: Call on the French state to free Georges Ibrahim Abdallah and put pressure on Israel to release Salah Hamouri

Contact: palestinasolidariteit@gmail.com
———————

LINKS

Click here to sign the petition to the French government for the freedom of Salah Hamouri: https://www.change.org/p/emmanuel-macron-demand-the-immediate-release-of-human-rights-defender-salah-hamouri?recruiter=732326705&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=share_petition

Background information Salah Hamouri: http://samidoun.net/2017/09/salah-hamouris-administrative-detention-order-confirmed-as-more-protests-urge-his-release/

Background information Georges Ibrahim Abdallah:http://samidoun.net/2016/10/week-of-action-for-georges-ibrahim-abdallah-materials-and-resources/

Call to international week of action for Georges Ibrahim Abdallah and all Palestinian political prisoners: http://samidoun.net/2017/09/call-to-action-14-24-october-free-georges-abdallah-and-all-palestinian-prisoners/

**

SRP-NL roept iedereen op om vrijdag 20 oktober om 14:00u te protesteren in Den Haag (locatie ASAP) om de vrijheid van Salah Hamouri en Georges Ibrahim Abdallah te eisen. We roepen de Franse overheid op om actie te ondernemen in de zaak van Hamouri en een einde te maken aan zijn opsluiting door de Israëlische bezettingsmacht. We roepen de Franse overheid ook op om Georges Ibrahim Abdallah onmiddellijk vrij te laten na ruim 33 jaar gevangenschap

De Frans-Palestijnse mensenrechtenverdediger Salah Hamouri werd gearresteerd in zijn huis in het dorp Kufr Aqab, vlakbij Jeruzalem, tijdens een nachtelijke inval door de Israëlische bezettingsmacht op 23 augustus. Op zondag 27 augustus werd zijn hechtenis verlengd door de Jeruzalem Magistraat rechtbank voor verdere ondervraging. Op 14 september kreeg Salah zes maanden administratieve detentie opgelegd, opsluiting zonder aanklacht of proces.

Twee weken voor Salah’s arrestatie hadden enkele leden van SRP-NL de kans om met hem te praten tijdens een reis naar Palestine. Salah deelde zijn ervaringen als voormalig politieke gevangene en sprak over de marteling, als ook de onmenselijke en onterende behandeling die hij had gehad tijdens ondervragingen.

Samen met Samidoun, Amnesty International en Addameer, waar Salah Hamouri werkt als een veldonderzoeker, heeft SRP-NL opgeroepen tot actie om druk te zetten op Frankrijk om Salah vrij te laten.

Georges Ibrahim Abdallah is een Libanese activist voor Palestina die nu ruim 33 jaar gevangen zit in Frankrijk. Hoewel hij al sinds 1999 in aanmerking komt voor voorwaardelijke vrijlating, en dit zelfs door het gerechtshof is bevestigt, hebben Franse ministers geweigerd hieraan mee te werken, mede op aandringen van Hillary Clinton.

Wees solidair door te eisen dat Frankrijk Israël onder druk zet om Salah Hamouri vrijlaat en alle 6,128 Palestijnse politieke gevangenen! Eis samen met duizenden anderen de vrijlating van Georges Ibrahim Adbdallah!

Vrijheid voor Salah Hamouri!
Vrijheid voor Georges Ibrahim Abdallah!
Vrijheid voor alle politieke gevangenen!

WANNEER: Vrijdag 20 oktober, 14:00u – 16:00u
LOCATIE: Wordt zsm bekendgemaakt
DOEL: De Franse staat oproepen Georges Ibrahim Abdallah vrij te laten en druk op Israël te zetten om Salah Hamouri vrij te laten

Contact: palestinasolidariteit@gmail.com