3 October, Bir Zeit University: The Experience of Imprisonment

Tuesday, 3 October
11 am 
Bir Zeit University
Palestine
Facebook: https://www.facebook.com/events/130328914214194/

The first event of Samidoun in occupied Palestine!

The Palestinian and Arab prisoners behind occupation bars have a harsh and difficult life. The true tragedy in the darness of the prison is inflicted by the repressive and inhumane practices of the occupation authorities and the prison administration against the prisoners, who in turn invoke the principles of steadfastness and rejection in confrontation of colonialism and its policies.

Therefore, seeing the issue of prisoners as a major demand of the Palestinian people and that the responsibility to liberate them from the prisons of the occupation is also an international and Arab responsibility, the Samidoun Palestinian Prisoner Solidarity Network invites you to attend a seminar, entitled “The Eperience of Imprisonment: The impact on the construction of the revolutionary self” at 11 am in the building of the Faculty of Development, Conference Room 316, hosted by Dr. Lena Meari and the liberated prisoner, student Mohammed Badr.

The topics to be addressed include:
Introduction of Samidoun Network in occupied Palestine
Awareness of methods and mechanisms used in Israeli occupation prisons
Experiences of prisoners in the occupation prisons and their role in shaping the revolutionary self
Prisoners and their liberation as an integral part of Palestinian existence

Follow more events of Samidoun in occupied Palestine: https://www.facebook.com/%D8%B4%D8%A8%D9%83%D8%A9-%D8%B5%D8%A7%D9%85%D8%AF%D9%88%D9%86-%D9%81%D9%84%D8%B3%D8%B7%D9%8A%D9%86-%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%AD%D8%AA%D9%84%D8%A9-318760335263991/

الأسرى خلف القضبان و نحن خلفهم ، فكيف نتقدّم إذا لم يتحرروا ؟

يعاني الأسرى الفلسطينيون والعرب في سجون الاحتلال حياة قاسية وشديدة الصعوبة، فهناك في غياهب السجن الظالمة تتجسد المأساة الحقيقية، جراء ما يعانونه من الممارسات القمعية واللاإنسانية التي تمارسها سلطات الاحتلال وإدارات السجون بحق هؤلاء الصامدين خلف القضبان والذين بدورهم يسطرون أسمي معاني الصمود والرفض في وجه الاستعمار وسياساته.
وبناءا على ذلك، ايمانا بأن قضية الاسرى مطلب رئيسي من مطالب الشعب الفلسطيني ومسوؤلية تحريرهم من سجون الاحتلال الاسرائيلية مسؤولية عربية دولية، تدعوكم شبكة صامدون للدفاع عن الأسرى الفلسطينيين لحضور ندوة بعنوان “تجارب الأسر: تفاصيلها وأثرها في تشكيل الذات الثورية” وذلك يوم الثلاثاء الموافق الساعة 11:00 12:30في مبنى كلية التنمية قاعة الاجتماعات 316 باستضافة د.لينا معاري والاسير المحرر الطالب محمد بدر.

-أهم المحاور التي ستتطرق لها المحاضرة:
التعريف بشبكة صامدون- فلسطين المحتلة
الوعي بالأساليب والاليات المتبعة في سجون الاحتلال الاسرائيلية
تجارب الأسرى في سجون الاحتلال ودورها في تشكيل الذات المقاومة الثورية

ولتكون قضية الاسرى وتحريرهم جزء لا يقبل التجزيء في نسيج وجودنا الفلسطيني.