20 January – 29 January, Netherlands: Poster Campaign – Freedom for Ahmad Sa’adat, Mays and Tareq!

In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag
Facebook: https://www.facebook.com/events/113024180050107/

Poster campaign: Free Ahmad Sa’adat and all Palestinian prisoners!

From 15 to 29 January we participate in the international action weeks for Ahmad Sa’adat and all Palestinian prisoners. To reach as many people as possible, we will spread posters in Amsterdam, Rotterdam and The Hague!

To join, please send us a message on Facebook or email us at samidoun@protonmail.com or receive posters to spread in your own city! Please send us pictures of your actions!

Who is Ahmad Sa’adat?

Ahmad Sa’adat is the imprisoned General Secretary of the Popular Front for the Liberation of Palestine, a Palestinian national liberation movement leader and a symbol of the international left and revolutionary movements. He was sentenced to 30 years in Israeli prison on 25 December 2008, accused of leading a prohibited organization and “incitement.” The PFLP, like all Palestinian political parties and resistance organizations, is labeled a “prohibited organization” by the Israeli occupation authorities.

We will also distribute posters about imprisoned Palestinian students, including Mays Abu Ghosh and Tareq Matar. Mays and Tareq are currently imprisoned under administrative detention, without charge or trial. They have been brutally tortured. Mays was unrecognizable for het mother and Tareq was pushed in the courtroom in a wheelchair. We stand in solidarity with these student leaders and demand their immediate release!

Background info Ahmad Sa’adat: https://samidoun.net/2019/12/call-to-action-free-ahmad-saadat-and-all-palestinian-prisoners-15-29-january-2020/

Background info Mays Abu Ghosh: https://samidoun.net/2020/01/palestinian-student-mays-abu-ghosh-speaks-out-on-israeli-abuse-and-torture-under-interrogation/

Background info Tareq Matar: https://samidoun.net/2020/01/solidarity-with-tareq-matar-palestinian-youth-organizer-and-scholar-victim-of-israeli-torture/

Van 15 tot 29 januari zijn de internationale actieweken voor Ahmad Sa’adat en alle Palestijnse gevangenen. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken gaan we posters verspreiden in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag!

Stuur ons een bericht op Facebook of email ons op samidoun@protonmail.com om mee te doen of posters te ontvangen voor je eigen actie. Stuur ons alsjeblieft foto’s van je posteractie!

Wie is Ahmad Sa’adat?

Ahmad Sa’adat is de opgesloten Generaal Secretaris van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), een leider van de Palestijnse nationale bevrijdingsbeweging en een symbool van internationaal links en revolutionaire bewegingen. Hij werd op 25 december 2008 veroordeeld tot dertig jaar gevangenschap op basis van de beschuldiging een verboden organisatie te leiden en “opruiing.” De PFLP is door de Israëlische bezetting bestempeld als een “verboden organisatie,” net zoals alle andere Palestijnse politieke partij en verzetsorganisaties.

We zullen ook posters verspreiden voor gevangen Palestijnse studenten, waaronder Mays Abu Ghosh en Tareq Matar. Mays en Tareq zitten gevangen onder administratieve detentie, zonder aanklacht of proces. Ook zijn zij bruut gemarteld. Mays was onherkenbaar voor haar moeder en Tareq werd de rechtszaal ingereden in een rolstoel. Wij zijn solidair met deze studentenleiders en eisen hun onmiddellijke vrijlating!

Achtergrond Ahmad Sa’adat: http://samidoun.nl/kom-in-actie-bevrijd-ahmad-saadat-en-alle-palestijnse-gevangenen-15-29-januari-2020/

Achtergrond Mays Abu Ghosh: http://samidoun.nl/palestijnse-studente-mays-abu-ghosh-spreekt-over-israelische-mishandeling-en-marteling-tijdens-ondervragingen/

Achtergrond Tareq Matar: http://samidoun.nl/solidariteit-met-tareq-matar-palestijnse-jongerenorganizer-en-docent-slachtoffer-van-israelische-marteling/