23 February, Copenhagen: Solidarity Cafe – Free Ahmad Sa’adat and Georges Abdallah

Sunday, 23 February
3:00 pm
Internationalt Forum
Griffenfeldsgade 41
Copenhagen, Denmark
Facebook: https://www.facebook.com/events/720565685142301/

On Sunday, 23 February, the Internationalt Forum will host a solidarity cafe focusing on political prisoners, especially Lebanese revolutionary Georges Abdallah and PFLP General Secretary Ahmad Sa’adat. Coffee, beer, tea and cakes available at solidarity prices!

Program:

Introduction to the stories of Georges Abdallah and Ahmad Sa’adat
Short videos about the two prisoners
Discussion on the role of political prisoners in the liberation struggle

Organizer: Internationalt Forum Middle East Group

About Ahmad Sa’adat: Ahmad Sa’adat is the imprisoned General Secretary of the Popular Front for the Liberation of Palestine. In 2002, Sa’adat was imprisoned by the Palestinian Authority and later kidnapped by the Israeli military from the PA prison and held in Israeli prison. Sa’adat is a leading figure in the prisoners’ movement and hunger strikes in Zionist jails.

“Wherever I am, I will continue to fight.” – Ahmad Sa’adat

About Georges Abdallah: Georges Abdallah is a Lebanese revolutionary communist involved in the Palestinian liberation struggle who has been jailed since 1984 in France. Eligible for release since 1999, the French judiciary accepted his release on several occasions, but each time it was prevented by the United States and Israel. When Palestinian prisoners go on hunger strike, Abdallah refuses meals in prison in France.

Søndag den 23. Februar inviterer Internationalt Forum til cafe og oplæg om politiske fanger. Særlig fokus vil være på den libanesiske revolutionær George Abdallah og PFLP’s generalsekretær Ahmad Sa’adat.
Der vil være kaffe, øl og vand til en billig mønt

Program:

Introduktion til George Abdallahs og Ahmad Sa’adats historie

Der vises korte videofilm om de to fanger

Debat om de politiske fangers rolle i befrielseskampen

Der kan købes kaffe/the og kager til solidaritetspriser

Arrangør: Internationalt Forums Mellemøstgruppe

Info:

Om Ahmad Sa’adat: Er generalsekretær for PFLP – Folkefronten til Palæstinas Befrielse. Sa’adat blev i 2002 fængslet af det palæstinensiske selvstyre og senere kidnappet fra selvstyrefængslet af israelsk militær og sat i israelsk fængsel, anklaget for terrorisme. Sa’adat er en ledende skikkelse i de mange fangeoprør og sultestrejker i zionismens fængsler.

Citat Ahmad Sa’adat: ”Hvor jeg end er, vil jeg fortsætte med at kæmpe”

Om George Abdallah: Er libanesisk revolutionær kommunist. Har siddet i fængsel i Frankrig siden 1984 – på grund af sin deltagelse i den palæstinensiske befrielseskamp. I 1999 og flere gange siden åbnede den franske stat op for hans løsladelse, men hver gang blev det forhindret gennem pres fra USA og Israel. Når palæstinensiske fanger går i sultestrejke, nægter Abdallah ar indtage føde i fængslet i Frankrig.