Frihet åt #Filton6, frihet åt Palestine Actions fångar!

Samidoun Palestinian Prisoner Solidarity Network ansluter sig till våra kamrater i Palestine Action och den breda rörelsen för palestinsk befrielse i kravet på frihet åt Filton 6 och alla Palestine Actions politiska fångar som hålls i brittiska fängelser.

Sedan 6 augusti hålls sex aktivister fängslade enligt terroristlagen (2000) som tillåter brittisk polis att hålla dem i 7 dagar utan åtal. 11 augusti greps ytterligare tre aktivister av polisen och hålls fängslade enligt samma bestämmelser. Aktivister samlades med början kl. 16.00 brittisk tid vid Newbury Police Station i Newbury och Hammersmith Police Station i London för att kräva att alla gripna omedelbart släpps.

Filton6 greps tisdagen 6 augusti när de tog sig in på den ökända sionistiska krigsprofitören Elbit Systems anläggning i Filton, Bristol, för att stoppa dess tillverkning av vapen för folkmord. Vid aktionen i Filton användes en ombyggd skåpbil från ett fängelse för att ta sig in i lokalerna – för att särskilt hedra och visa solidaritet med de palestinska fångar som sitter i sionistiska fängelser och militärläger och kämpar för sin frihet.

Storbritannien är nu och har konsekvent varit en partner i den sionistiska koloniseringen och folkmordet i hela Palestina, från Balfourdeklarationen 1917, som syftade till att ge den sionistiska rörelsen ett ”judiskt nationalhem” i det ockuperade Palestina, till det brittiska koloniala mandatet i Palestina, som omfattade mord och fängslanden av palestinska ledare och kämpar i intifada efter intifada, till den pågående brittiska beväpningen och finansieringen av den sionistiska regimen. Som en imperialistisk makt och en del av det USA-ledda imperialistiska lägret internationellt är Storbritannien en ledande kraft i alliansen för folkmord som bombar Jemen samtidigt som det deltar i angreppet på Gaza. I detta sammanhang är det vidare värt att notera att det brittiska koloniala mandatet var det första att införa ”administrativt förvar” – fängelse utan åtal eller rättegång – i det ockuperade Palestina, en politik som med entusiasm övertogs av deras sionistiska koloniala efterträdare och som för närvarande används för att hålla nästan 4 000 av de nästan 10 000 palestinska politiska fångar som hålls som gisslan i sionistiska fängelser.

De aktioner som genomförs av Palestine Actions aktivister är inte bara berättigade utan också nödvändiga mot bakgrund av det pågående folkmordet i det ockuperade Palestina. Elbit Systems tillverkar 85 procent av de drönare som den sionistiska regimen använder för att genomföra sina folkmordsangrepp och att sätta stopp för folkmordet är en moralisk, politisk och rättslig skyldighet för alla människor med samvete.

I maj uppmanade palestinska studenter i Gaza ytterligare: ”I dag uppmanar vi er, mitt under massakrer och belägring, till en ny revolutionär fas av omfattande eskalering, till att höja intensiteten och nivån på er kamp och era hedervärda ställningstaganden, kvantitativt och kvalitativt, mot de institutioner, företag, och regeringar som deltar i slakten av våra barn, våra studenter och vårt folk i Rafah, Jabalia, Khan Younis och hela Gazaremsan, och mot bosättargäng, arméer av sionistiska mördare och så vidare som begår sina brott i läger, städer och byar på den ockuperade Västbanken och i Jerusalem.”

Vi kräver omedelbar frigivning av #Filton6 och alla andra fångar för palestinsk befrielse som hålls i brittiska och andra imperialistiska fängelser. Tusentals människor har gripits, häktats och fängslats av polisen i Storbritannien, Frankrike, Tyskland, USA och Kanada under de senaste 10 månadernas folkmord. Dessa repressiva attacker mot rörelsen för palestinsk befrielse är en del av dessa imperialistmakters deltagande i folkmordet i Gaza och syftar till att kuva den växande, massiva internationella rörelsen till stöd för palestinskt motstånd och befrielse från floden till havet.

Vi uppmanar inte bara till omedelbar frigivning av dessa fångar, utan upprepar också uppmaningen från Palestinas studenter om en bred och omfattande eskalering för att konfrontera den sionistiska krigsmaskinen överallt, särskilt i den imperialistiska kärnans hjärta.

Frihet åt Filton 6 och alla fångar den palestinska sakens fångar!

Palestina kommer att vara befrias, från floden till havet!

Vi återger här ett uttalande från Palestine Action översatt av Stäng Ner Elbit:

Palestine Action-medlemmar har häktats enligt brittiska ”Terrorist Act”, som ger polisen rätt att hålla dem i upp till 7 dagar, med möjlighet till förlängning till 14 dagar, utan åtal. Detta sker efter att sex personer greps tisdagen den 6 augusti för att ha tagit sig in på Elbit Systems anläggning i Filton, Bristol, för att förhindra dess tillverkning av vapen för folkmord.

Anläggningen i Filton är ett helt nytt FoU-nav för Israels största vapenföretag som kostat 35 miljoner pund. Vid invigningen i juni 2023 närvarade den brittisk-israeliska ambassadören Hotevely och Elbits VD Bezhalel Machlis – som ofta har skrutit om företagets centrala roll i Israels militär under det pågående folkmordet i Gaza.

Direkt aktion mot Elbit syftar till att störa detta: den riktar in sig på källan till kolonialt våld och folkmord mot det palestinska folket, och att undergräva Elbits profiterande på Israels dagliga massakrer.

Polisen har inte bara frihetsberövat dem med stöd av befogenheter som saknar motstycke, utan har också inlett en smutskastningskampanj mot de frihetsberövade aktivisterna och påstått att de utövat våld mot polis och säkerhetsvakter. Aktivisterna kan inte bemöta dessa påståenden och kan inte heller offentligt beskriva det våld som använts mot dem av polis och privata säkerhetsvakter. Palestine Action hävdar att dessa uttalanden är utformade för att påverka opinionen och de rättsliga förfarandena mot aktivisterna och för att lägga grunden för polisens orättvisa användning av auktoritära befogenheter.

Nu, mer än någonsin, behöver Palestine Action och #Filton6 allmänhetens stöd för att slå tillbaka mot dessa auktoritära försök att skydda Israels vapenindustri. Visa den brittiska staten och de israeliska vapenföretagen att vi vägrar låta oss skrämmas till att låta ett folkmord ske.

Här är tre saker du kan göra för att stödja:

  • Mobilisera från kl. 16.00 söndagen den 11 augusti utanför Hammersmiths polisstation, W6 7NX eller Newburys polisstation, RG14 5QU
  • Dela detta uttalande eller publicera ditt eget
  • Visa ditt stöd för #Filton6 och Palestine Action antingen vid demonstrationer eller genom att dela en bild med en skylt som säger ”Jag står med #Filton6” på sociala medier

INGA KOMMENTARER

Lämna en kommentar