”Fedayin: Georges Abdallahs kamp” nu tillgänglig gratis på YouTube

Dokumentären ”Fedayin: Georges Abdallahs kamp” släpptes 2021 och handlar om Georges Ibrahim Abdallahs liv och kamp, den libanesisk-arabiske kämpen för Palestina som har suttit fängslad i Frankrike i 39 år. Sedan den släpptes har den visats på hundratals evenemang, filmfestivaler och offentliga aktiviteter i över 20 länder.

Nu gör Collectif Vacarme(s) Films, filmens producenter, dokumentären tillgänglig online på YouTube gratis för privat eller offentlig visning på franska, engelska, arabiska, spanska, katalanska, tyska och italienska.

ENGELSKA:

FRANSKA:

ARABISKA:

SPANSKA:

KATALANSKA:

TYSKA:

ITALIENSKA:

Filmen innehåller historiskt material och intervjuer med Abdallahs bröder Robert och Maurice, andra politiska fångar som Jean-Marc Rouillan och Bertrand Sassoye såväl som med Samidouns internationella samordnare Charlotte Kates, Samidouns samordnare i Europa Mohammed Khatib, den palestinske skribenten tillika medlemmen i Masar Badils verkställande kommitté Khaled Barakat och många andra som kämpar för hans frigivning.

Vem är Georges Abdallah?

Georges Abdallah, libanesisk-arabisk palestinakämpe, har suttit fängslad i franska fängelser sedan 1984, dömd för deltagande i väpnade aktioner för Libanesiska väpnade revolutionära fraktionen (FARL) som kämpade mot koloniala och sionistiska invasioner i Libanon.

Georges Abdallah var redan som ung aktivist och engagerad i kampen i de palestinska flyktinglägren i Libanon. Med Folkfronten för Palestinas befrielse (PFLP) gjorde han motstånd mot och skadades av israeliska styrkor som invaderade Libanon 1978. Han är övertygad kommunist och internationalist och ser den arabiska kampen för befrielse från sionism och imperialism som en del av den internationella arbetarklassens kamp för frigörelse från kapitalismen.

Han har haft rätt att friges sedan 1999 men fortsätter nekas villkorlig frigivning trots att franska domare flera gånger har godkänt hans begäran om det. Den libanesiska regeringen har officiellt begärt att han skall friges och han själv begär att bli deporterad till Libanon. Ändå har den franska staten ingripit från högsta nivå, tillsammans med de US-amerikanska och israeliska regimerna, för att avslå Georges Abdallahs begäran om villkorlig frigivning. Han har lämnat in en ny begäran om omedelbar frigivning tillsammans med en uppmaning att bygga vidare på rörelsen för hans frigivning.

Den palestinska fångrörelsen betraktar Georges Abdallah som en del av rörelsen innanför de franska fängelserna där han har deltagit i kollektiva hungerstrejker genom att vägra måltider.

INGA KOMMENTARER

Lämna en kommentar