Skicka ditt meddelande idag: Kommunicera trots fångvakten – Brev till våra fångar i ockupationens fängelser

Vårt fängelse låg vid själva fästningsvallen. Det hände att man tittade ut genom en springa i inhägnaden för att se om man kunde uppfånga en skymt av Guds fria värld. Men det enda man kunde se var en flik av himlen och en hög jordvall, bevuxen med stäppgräs och så skyltvakterna som vandrade fram och tillbaka på vallen. Och man kunde inte låta bli att tänk, att år skulle gå och där skulle man titta ut genom en springa i inhägnaden och se samma vall och samma skyltvakter och en liten fläck av himlen, men inte av himlen ovanom fängelset, utan en fjärran, fri himmel.” – Döda huset, Fjodor Dostojevskij

Nästintill 4500 palestinier hålls fängslade i israeliska fängelser idag – utsatta för ett kolonialt fängelsesystem som syftar till att isolera fångarna från sina familjer, samhörigheter, folk och rörelse. Trots detta fortsätter palestinska fångar att kämpa, organisera och leda befrielserörelsen. Budskap av stöd och solidaritet bidrar till att bryta ner isoleringens galler och murar som påförs av ockupationen och som tydliggör att fångarna inte är bortglömda utan faktiskt befinner sig i kampens kärna. Skriv solidaritetsbrev till fångarna tillsammans med oss.

Dessa budskap kan överskrida allt förtryck och all isolering som våra heroiska fångar utsätts för i sionistiska fängelser och kan föra den där fjärran himlen närmare dem, tränga undan den där ovanom fängelset, och påminna fångarna om att det palestinska folket, arabiska folket och alla progressiva och demokratiska krafter i världen har inte och kommer inte att glömma bort deras uppoffringar.

Delta i detta initiativ som lanserats av Samidoun-nätverket under aktionsveckan till förmån för palestinska fångar som syftar till att erbjuda våra röster och vårt stöd till våra modiga fångar. Var med och skriv brev till alla fångar eller någon särskild fånge i det ockuperade Palestina. Samidoun-nätverket i det ockuperade Palestina kommer att leverera alla meddelanden via radio som kommer att nå fångarna.

Låt oss bekräfta för våra fångar att deras frihet vilar på våra axlar eftersom de inspirerar oss genom deras ståndaktighet och de leder vägen till befrielse och återvändo.

Klicka här för att skicka dina meddelande till palestinska fångar! (Låt oss veta om det går bra att vi publicerar meddelandet på vår hemsida och om det är till en särskild fånge eller till alla.)

Detta inlägg är översatt från följande engelska inlägg om ett initiativ från Samidoun Palestina.

INGA KOMMENTARER

Lämna en kommentar