Solidaritet med Palestinas folk!

29 november 1947 röstade FNs Generalförsamling för Palestinas splittring. Därmed gavs de sionistiska miliser som skulle ersätta den brittiska kolonisering av Palestina grönt ljus att inleda en regim av ockupation, bosättarkolonialism och apartheid som med omvärldens, bland annat Sveriges, stöd fortgår än idag. Samtidigt fortsätter det palestinska folkets motstånd med alla till buds stående medel också än idag!

Kampen för Palestinas befrielse är en kamp mot det imperialistiska världssystemet, den sionistiska politiska rörelsen och mot alla reaktionära krafter, i Palestina, i regionen och i världen. Vår internationella solidaritet i Sverige är kanske ännu viktigare än någonsin. Sverige gör allt i sin makt att stärka det imperialistiska block som är mest investerat att fortsätta ockupationen av Palestina, med ett medlemskap i Nato och med ökar närmande till reaktionära regimer som Israel, Turkiet, Saudiarabien, Marocko, med USA i spetsen.

I Sverige antas lag efter lag och myndighet efter myndighet upprättas för att bekämpa alla folkens internationella solidaritet för frihet från förtryck och exploatering. I Sverige har nu landets kanske mest öppet reaktionära regering inlett sin mandatperiod, med de fascistiska Sverigedemokraterna vid makten, skyddade av en moderat statsminister. Att Sverige kommer öka normalisering av ockupationen av Palestina är det nog ingen tvekan om, med ökad handel av israeliska Elbit Systems vapen och övervakningssystem som sannolik del.

Mot imperialismen, kolonialismen och fascismen står vi med Palestinas folk! Vi står med palestinska fångar som Ahmad Sa’adat och Nael Barghouti, vi står med nu och före detta fängslade internationalister som Georges Abdallah och Fusako Shigenobu, och vi står med palestinska martyrer som Ghassan Kanafani och med den internationella solidaritetens martyrer Nubar Ozanyan, Rachel Corrie och Vittorio Arrigoni. Särskilt i dessa dagar, när Sverige gör sig till bästis med Turkiet, en av Israels allierade genom omfattande vapenhandel och förföljelse av palestinska organisationer som socialitiska och sekulära Folkfronten för Palestinas befrielse, står vi även med de kurdiska kämpar som givit sina liv för Palestinas befrielse: Veli Çakmak, Mehmet Atmaca, Ismet Özkan, Kemal Çelik, Emin Yaşar, Şerif Aras, Mustafa Marangoz, Şahabettin Kurt, Irfan Ay, Abdullah Kumral, Abdülkadir Çubukçu.

Seger åt den palestinska befrielsekampen, frihet åt alla palestinska fångar, rätt till återvändo för alla palestinska flyktingar, från Jordanfloden till Medelhavet!

Brunnsparken, Göteborg

Tisdag 29 november

Klockan 17

INGA KOMMENTARER

Lämna en kommentar