Torsdag 14 mars: Ny studiecirkel – Antiimperialism för alla!

Samidoun Göteborg har glädjen att utannonsera en ny studicirkel: Antiimperialism för alla! Över ett antal cirkelträffar kommer vi tillsammans med alla som vill delta att utforska, upptäcka, lära oss av och kritisera begrepp och tankar kring imperialism och antiimperialism ur ett antal olika perspektiv – anarkistiska, autonoma, marxistiska, feministiska, tredjevärldistiska, antirasistiska, med mera. Allt börjar med första träffen, där du får vara med och sätta den inledande tonen för studiecirkeln. Missar du första träffen? Följ vår blogg och våra övriga kanaler ändå, och haka på när det passar dig!

Till första tillfället rekommenderas en enda text, nämligen Gabriel Kuhns Anti-Imperialism is for Everyone (en nedkortad version finns översatt till svenska på tidskriften Clartés hemsida). På första tillfället diskuteras förväntningar och förslag på kommande tillfällens inriktning.

Väl mött!

Torsdag 14 mars
Klockan 18
Syndikalistiskt Forum

P.S. Nyfiken på varför vi alls behöver diskutera imperialism och antiimperialism här och nu? Läs till exempel intervjun med våra kamrater i Collectif Palestine Vaincra i Frankrike, ”Besvara folkmordet i Gaza med att bygga en antiimperialistisk rörelse”, eller varför inte några utdrag ur PFLPs Strategi för Palestinas befrielse för att inspireras!

INGA KOMMENTARER

Lämna en kommentar